Međunarodna natjecanja

FANTASTIČAN VIKEND 'PB'-ova: Agramerski festival osobnih rekorda u Beogradu! (VIDEO)

Već poznata dvorana u Beogradu Foto: AK Agram Već poznata dvorana u Beogradu

U Srbiji se tijekom ovog vikenda održavalo prvenstvo za seniore i seniorke u sklopu kojeg su u izvankonkurencijskim utrkama nastupali i naši članovi odnosno članice.

Teško se odlučiti s kojim imenom početi jer bilo je tu zaista puno odličnih nastupa, uostalom, svi su u svakom nastupu istrčali osobni rekord! Barem se radilo o dvoranskom rekordu, a neki su istrčali i tzv. apsolutne (dvorana+otvoreno) rekorde. Fantastično!

No krenut ćemo s europskim juniorskim prvakom, Marinom Bloudekom, on je uz Svena Cepuša još jednom demonstrirao da su najbolji hrvatski 800metraši i to u kakvoj utrci - Marino je ciljem prošao u vremenu 1:50,06, a Sven 1:50,37 što dovoljno govori o kvaliteti ove utrke jer ne zaboravimo - ovi dečki su još uvijek juniori!

Kad spominjemo Svena, nikako ne zaboravljamo prvi dan i 400m gdje je u samostalnoj utrci istrčao 48.26 i tako nastavio sa serijom PB-ova te su to sada već slatke brige, gdje će biti bolji, na 400 ili 800m.

Sjajna je to najava uoči Balkanskog dvoranskog juniorskog prvenstva koje je na rasporedu idući tjedan, a ne sumnjamo da se na njih dvojicu u Sofiji računa.

Katarina Vukančić u svojim prvim ovosezonskim utrkama najavila je velike stvari jer je već u startu nadmašila svoje osobne rekorde i to jedan dvoranski na 1500m istrčavši 4:44,56 što je neznatno slabije od 4:44,38 na otvorenom, a zato je apsolutni najbolji rezultat karijere istrčala na 3000m kada ciljem prolazi u vremenu 10:01,46!

Nikad nije ovako dobro krenula u sezonu i svakako veseli ovakav početak, a i za nju vrijedi istaknuti kako je još uvijek juniorka.

Uz nju je nastupala Sandra Šrut koja (kako nam se priključila prošle godine u drugom djelu sezone) je prvi puta u karijeri trčala u dvoranskim uvjetima i logično je da to traži još prilagodbe i snalaženja, ali od nekud se treba početi. Tako je na 1500m prvi dan istrčala 5:14,58, a drugi dan 11:27,47 na 3000m. S obzirom na to kako se radi o debiju, i ovo su sami po sebi osobni rekordi.

Zlatko Kožuhar je imao isti program kao Katarina i Sandra te i on može biti zadovoljan postignutim, prvo je trčao osobni rekord na 1500m (4:14,97), a još bolji bio na 3000m gdje je trčao 8:50,40 čime je također istrčao svoje najbolje vrijeme što se dvorane i ove discipline tiče.

Nakon prošlotjednih 58.96 na 400m, Tajana Židov sada je to dodatno poboljšala istrčavši 58.37 prvi dan, a onda je drugi dan prvi puta trčala 800m, barem što se dvorane tiče. I odradila je sjajan posao i pokazala kako itekako može i ovdje nastupati.

Posebice je oduševila sa super brzom završnicom i ciljem prolazi u vremenu 2:15,21 što njezin prijašnji osobni rekord otprije 4 godine na otvorenom (2:37) čini uistinu smiješnim. Tajana je u naš klub ove godine došla na 'mala vrata', al već u prvim nastupima pokazala je kako će biti veliko pojačanje za mlađeseniorska i seniorska natjecanja.

Čestitamo našim članovima i članicama na itekako uspješnom vikendu u Beogradu, bravo!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook