Međunarodna natjecanja

Treća mjesta Filipović i Čukmana u 4x400 štafetama, Hrvatska na kraju 5. u 2. ligi i Staroj Zagori

Logo Ekipnog prvenstva Europe, 2. liga Foto: EAA Logo Ekipnog prvenstva Europe, 2. liga

Hrvatska atletska reprezentacija na koncu je na ekipnom prvenstvu Europe u spomenutom rangu osvojila 5. mjesto i tako sveukupno ostavila dobar dojam s obzirom na silne otkaze i promjene u sastavu.

Filip Svalina uspješno je debitirao za Hrvatsku istrčavši osobni rekord na 3000m zapreke koji sada iznosi 10:08,53, a ovdje je ipak vrijedio 8. pozicije. No kao jedan od najmlađih općenito zaslužio je pohvalu, a vjerujemo kako ćemo mu ovaj nastup pomoć dodatno da si podigne samopouzdanje i do kraja sezone istrči još brža vremena.

Slično vrijedi za Lauru Štefanac koja je s istom pozicijom imala samo 3 pokušaja, a najbolje je bacila u drugom kada je izmjereno 11.85. Lauru uskoro očekuje još jedan velik međunarodni nastup, Europsko seniorsko prvenstvo gluhih, ali o tome u tjednima koji slijede.

Na 5000m Matea Matošević pružila je sličan nastup kao na ekipnom prvenstvu Hrvatske s istrčanih 17:38,04 čime je zaslužila 5. mjesto i 4 osvojena boda. 

Štafete su bile u borbi za visoke plasmane, ženska štafeta u sastavu Dora Filipović, Marija Hižman, Wanda Haber i Kristina Dudek zajedno je istrčala 3:42,98 i zaslužila 3. mjesto. Isti uspjeh postigla je muška štafeta u sastavu Hrvoje Čukman, Mateo Ružić, Petar Melnjak i Željko Vincek. U cilju je stajalo vrijeme 3:11,19.

Čestitamo našim, ali i ostalim reprezentativcima na svemu postignutom u ova dva dana, eto i da se ispadalo, Hrvatska bi sačuvala svoj status u ovom društvu. 

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook