Međunarodna natjecanja

Sve je spremno za sutrašnje 24. izdanje EP u krosu, tako i naših 5 članova/članica

Logo ovogodišnjeg izdanja Foto: EA Logo ovogodišnjeg izdanja

Početkom tjedna najavili smo novo izdanje Europskog prvenstva u krosu koje nas ove godine dovodi u Šamorin i Slovačku, a tamo je prema očekivanju otputovalo i petero Agramera odnosno Agramerki.

Prema prvim informacijama smještaj i lokacija natjecanja (X bionic centar) je na visokoj razini, a u sklopu njega održat će se i samo nedjeljno natjecanje.

Prve kreću juniorke u 9h gdje će od naših članica Katarina Vukančić krenuti u svom trenutačno najvećem nastupu u karijeri dok Sandru Šrut nesumnjivo čeka jedan zanimljivi (napisali bi 'vatreni', ali realnije je da će prema vremenskoj prognozi to biti 'ledeni') debi za Hrvatsku. Uz njih nastupaju još i Elena Pazman i Paula Šimunčić. Njihova distanca trebala bi biti cca 4km

Samo 25 minuta kasnije, u 9:25h počinje utrka juniora, tu nastupaju Filip Svalina i Zlatko Kožuhar koji imaju nešto više reprezentativnih nastupa, ali i za njih će ovo biti trenutačno najjače natjecanje na kojem nastupaju. Juniori bi trebali trčati 6km, a uz naš duo očekuju se i utrke Tomislava Novosela i Karla Cibana. 

Kod mlađih seniorki (9:55h) nema nikoga iz Hrvatske, ali zato će kod mlađih seniora u 10:35h krenuti Petar Bratulić koji tako nakon dva nastupa u juniorskoj konkurenciji kreće u svoju 'treću-sreću' u još starijoj konkurenciji na još dužoj distanci (cca 8km). Na satnici su još u 11:15 seniorke na 8km (iz naše reprezentacije trebala bi nastupiti Bojana Bjeljac), zatim u 11:55 seniori na najdužoj distanci od 10km gdje neće biti hrvatskih predstavnika.

Jedan od zadnjih noviteta je 'mix' štafeta u 13:10 koju se otprilike trči 4 x 1.5km, ali kako to nismo do sad još imali na našim natjecanjima ovdje ne nastupamo. No tko zna, možda je i to ideja za neke od idućih godina...

Iako je bilo najava, na kraju je snijeg pao u Zagrebu dok u Šamorinu toga neće biti. Dobra vijest je da se ne očekuju ni padaline, a potencijalno loša vijest mogao bi biti jak i neugodan vjetar. 

No kao što uvijek kažemo - svima su uvjeti isti.

Europska atletika odnosno tamošnji savez popratit će ovo natjecanje na način kao što ono i zaslužuje tako da možemo u nedjelju očekivati prijenos uživo preko početne stranice. Tu uvijek bude 'problematično' što se režiseri dosta fiksiraju na prvoplasirane pa se nadamo da u tom smislu vidimo nešto 'šareniji' prijenos nego inače.

Sretno svima i samo hrabro!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook