Međunarodna natjecanja

Sezona zaključena Europskim prvenstvom u krosu, vrlo dobar nastup Vukančić (VIDEO)

Svalina, Bratulić, Kožuhar, Šrut i Vukančić Foto: AK Agram Svalina, Bratulić, Kožuhar, Šrut i Vukančić

Iza nas je i posljednje ovogodišnje veliko natjecanje, Europsko prvenstvo u krosu, natjecanja na kojem je nastupilo petero naših članova tj. članica.

Sukladno očekivanjima, vremenski uvjeti bili su prohladni, ali vrijedi istaknuti kako je staza bila u poprilično dobrom stanju, a padalina nije bilo. Štoviše, sunce je bilo prisutno većinu vremena za još ljepši ugođaj utrke.

Među našim članovima, najbolji nastup imala je Katarina Vukančić koja se u kategoriji juniorki plasirala na 69. mjesto. Uzmemo li u obzir da je nastupilo 104 natjecateljica i usporedimo li taj podatak s ostalim utrkama i nastupima naših drugih trkača i trkačica - prema svom plasmanu je napravila najveću razliku i najbolje je pozicionirana. Taktika je bila vrlo dobro pogođena s obzirom  na to da je njezin plasman bio sve bolji i bolji što se više približavala ciljnoj ravnini.

Na koncu je distancu dugačku 4180 metara istrčala za 15:19. U ovoj utrci imali smo i drugu našu članicu u liku Sandre Šrut koja je tako upravo na ovom natjecanju prvi puta nastupila za Hrvatsku i pamtit će utrku u kojoj je bila 102. vremenom 16:49. Kao što smo i ranije pisali, tek je odnedavno u našem klubu i unatoč kratkom razdoblju, ekspresno napreduje. Uz Elenu Pazman i Paulu Šimunčić, zajedno su u ekipnom poretku zauzele 20. mjesto.

Nakon njih krenula je utrka na 6280m koju su trčali juniori, a tamo je još jednom najbolji natjecatelj iz Hrvatske bio naš Filip Svalina koji također nije srljao već je iz minute u minutu bio sve brži i stizao ostale natjecatelje da bi na kraju ciljem prošao kao 85. vremenom 20:26.

Zlatko Kožuhar cijelo vrijeme se držao na sličnim pozicijama, a na koncu je uspio biti untar 100 s istrčanih 20:55 i osvojenim 97. mjestom. Od predstavnika iz drugih klubova nastupili su Tomislav Novosel i Karlo Ciban koji su sačinjavali ekipu koja u poretku te vrste osvaja 18. mjesto. Ujedno je ovo bila i najbrojnija utrka dana, nastupilo je 109 natjecatelja diljem Europe.

Mlađi seniori (U23) trčali su 8230m, a isto to vrijedilo je i za Petra Bratulića koji je u ovoj utrci osvojio 80. mjesto vremenom 27:03. Već u početnom dijelu utrke veća skupina trkača odvojila se ispred njih tako da je Petru preostalo pronaći svoj solo ritam za prolazak kroz cilj i uspješan završetak bogate sezone za njega. Kao i za sve naše krosaše i krosašice danas.

Čestitamo svima na ostvarenom u današnjoj utrci, ali i općenito na cijeloj godini gdje su cijelo vrijeme bili na visokom nivou i nastup ovdje sam po sebi je zaslužena nagrada za uloženi trud u spomenutom razdoblju. Ne sumnjamo kako će to biti samo motiv više za neke buduće utrke. Bravo!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo u krosu
  • Mjesto: Šamorin (SVK)
  • Datum: 10.12.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook