Međunarodna natjecanja

Svalina, Kožuhar, Vukančić, Šrut i Bratulić na Europskom prvenstvu u krosu!

Svalina, Kožuhar, Vukančić, Šrut i Bratulić Foto: Renato Branđolica/EA/AK Agram Svalina, Kožuhar, Vukančić, Šrut i Bratulić

Ovu subotu pred nama je u Šamorinu (Slovačka) 24. izdanje Europskog prvenstva u krosu i prema konačnim prijavama možemo očekivati nastup čak petero Agramera i Agramerki.

Ujedno je ovo i povratak Hrvatske na spomenuto natjecanje nakon dvije godine izbivanja. Obično razlog tomu bude geografska udaljenost, a u međuvremenu se krenulo i nastupati na Prvenstvu Balkana u krosu...

Spomenimo kako smo prije pet godina u kros reprezentaciji Hrvatske imali jednak broj trkača i trkačica te smo ovime ponovno izjednačili navedeni broj, a sada očekujemo nastupe:

  • Filip Svalina i Zlatko Kožuhar - utrka juniora
  • Katarina Vukančić i Sandra Šrut - utrka juniorki
  • Petar Bratulić - utrka mlađih seniora (do 23)

Distance pojedinih kategorija se znaju mijenjati te ih zato ne navodimo. 

Zanimljivo je kako od odabranih jedino Bratulić ima najviše iskustva, i to upravo iz te 2012. godine (Budimpešta) kada smo imali 5 trkača s tim da je tada bio član matičnog kluba Istra Pula i nastupao za juniore. Imao je još jednu juniorsku dvije godine kasnije u Bugarskoj.

Sada je vrijeme za nastup u mlađeseniorskoj konkurenciji što će značiti i nešto dužu distancu za njega i načelno bi mu to trebalo i više odgovarati.

Svalina je nakon niza reprezentativnih nastupa na Ekipnim europskim prvenstvima i Balkanskim (seniorskim i juniorskim) prvenstvima dočekao priliku i na svom najvećem kros natjecanju u karijeri, a isto vrijedi i za Kožuhara. Dečki nesumnjivo uživaju u kros utrkama, a u tom području za sada, kao i Petru, najveće natjecanje im je ono iz 2015. kada su nastupali na Balkanskom prvenstvu u Vrbovcu.

Tamo je bila i Vukančić koja će ovime zasluženo napraviti dodatan iskorak u međunarodnom kontekstu. Njoj prije svega želimo što bolji zdravstveni status u isčekivanju utrke.

Apsolutni debi ima Šrut koja je zapravo tek odnedavno počela trenirati atletiku u našem klubu, ali u jednom izrazito kratkom roku napravila je velike rezultatske pomake što ju čini zasigurno jednim od najugodnijih iznenađenja u ovom drugom dijelu sezone. Ne sumnjamo kako će ovaj poziv biti samo dodatan motiv za dalje.

Kod juniora i juniorki imamo po 4 trkača diljem Hrvatske, a o kome se točno radi može se pogledati na popisu konačnih prijava. Za očekivati je i ekipni poredak po završetku natjecanja, a što se cjelokupnog nastupa reprezentacije tiče, realna želja je da svi u svojim nastupima ostvare što bolje rezultate i plasmane.

Čestitamo našim članovima i članicama na izborenim nastupima na jednom od najvećih europskih atletskih natjecanja, želimo im što uspješnije nastupe!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook