Međunarodna natjecanja

SP za mlađe juniore i juniorke: Čukman na korak do finala kao 9., Filipović s rezultatom sezone do 16. mjesta (VIDEO)

Logo Foto: IAAF Logo

Iza nas je drugi dan Svjetskog mlađejuniorskog prvenstva u Kolumbiji gdje smo pratili Hrvoja Čukmana i Doru Filipović u polufinalnim nastupima.

Hrvoje je bio zaista blizu, ali u ovako egzaktnom sportu riječ "blizu" ne može proći. Utrku u 2. polufinalnoj skupini dočekao je u dobrom raspoloženju, krenuo hrabro i kako je utrka odmicala vrlo dobro se držao i tek u zadnjim metrima je ostao bez tog 2. mjesta koje je vodilo direktno u finale i u cilj ulazi kao trećeplasirani.

Na ulazu u zadnjih 100 metara bilo je ponešto problema s predzadnjom preponom koja je zasigurno isto malo usporila. U cilj je ušao s vremenom 52.33 što je neznatno sporije od onog iz kvalifikacija 52.13.

Nažalost po njega i nas u trećoj skupini pojavio se jedan trkač "viška" i Hrvoje je za jedan plasman ostao kratak do finala. No unatoč tomu, možemo biti sretni i ponosni na njega i njegove nastupe, u kvalifikacijama je zaista bio sjajan, a i polufinalu je postigao sličan rezultat i u zadnjim trenucima bio u igri za finale.

Njegov put je ovdje završio, ali ne sumnjamo kako će mu ovo natjecanje biti jedno veliko i lijepo iskustvo za dalje (podsjećamo, ovo mu je bio tek prvi veliki međunarodni nastup) jer slijede nova natjecanja, kako domaća, tako i međunarodna i sigurni smo kako je ovo tek početak jedne lijepe karijere i veselimo se tome. Na koncu, nemojmo na kraju cijele ove priče zaboraviti da je 9. u svijetu i to može biti velik motiv za dalje.

Dora također nije otišla bez ispaljena metka, za finale je ipak trebalo trčati ispod 54 sekunde, a ona je u svojoj 1. skupini u cilj ušla s vremenom 55.68 što je ujedno njezin novi najbolji ovosezonski rezultat! Sveukupni plasman također je dobar, pripalo joj je 16. mjesto i nitko joj to ne može oduzeti.

Početak utrke je bio vrlo dobar, a možda je na kraju nedostajalo 'ono nešto' za još bolji rezultat, ali i ovako s obzirom na sve možemo biti zadovoljni. Svoj glavni cilj prolaskom u polufinale je ispunila, a ovdje nam je pružila svoju najbržu ovosezonsku utrku i ne možemo biti razočarani, dapače. 

Nije bilo jednostavno doći do ovdje što je njima uspjelo i to je u samom startu za pohvalu, a u ova dva dana pokazali su kako se ne radi o slučajnosti, već kvalitetnom i dobrom radu.

Čestitamo im na ostvarenim svjetskim plasmanima i rezultatima! Bravo!

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook