Međunarodna natjecanja

Petters u kvalifikacijama kao 17. juniorka Europe na 800m (VIDEO)

Anamarija Petters Foto: AK Agram Anamarija Petters

Anamarija Petters nije uspjela u Eskilstuni kvalificirati se dalje u svojoj disciplini i završava svoj prvim nastupom u ovoj konkurenciji.

Nije ovo bilo njezino prvo veliko natjecanje, prije dvije godine nastupala je na Svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu, ali bilo je ovo prvi nastup na velikom natjecanju u konkurenciji starijih juniorki.

Dobro se držala do zadnjih 200-250 metara kada joj je nekoliko konkurentica stvorilo malo veću prednost koja se nije na kraju značajno povećala, ali nekima od njih je bilo dovoljno za prolazak dalje. U cilj je ušla kao sedmoplasirana s rezultatom 2:11,16, sve je to blizu ovogodišnjih utrka i najboljih ostvarenja.

Juniorke na 800m imale su sreću odnosno nesreću (kako tko, jasno) da se održavaju samo kvalifikacije u kojima se odmah trči za finale. Samim time nije bilo previše prostora u ove tri kvalifikacijske skupine, dalje su prolazile prve dvije plasirane i još dvije po vremenu.

Razlog što nije bilo polufinala jest malen broj natjecateljica (22) što dovoljno govori o težini norme i zato možemo biti zadovoljni s Anamarijom koja je uspjela u posljednjoj prilici izboriti šansu za nastupom na ovoj smotri, a podsjetit ćemo kako je kasnije počela s pripremama za ovu sezonu. Sveukupno joj je pripalo 17. mjesto.

Čestitamo na nastupu i želimo joj još bolje rezultate na novim natjecanjima!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo za juniore i juniorke, 1.dan
  • Mjesto: Eskilstuna (SWE)
  • Datum: 16.7.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook