Međunarodna natjecanja

Kovačiću 4 stotinke nedostajalo za finale Europskog juniorskog prvenstva na 400m (VIDEO)

Logo Foto: EAA Logo

Iza nas je drugi dan Europskog juniorskog prvenstva u kojem smo ispratili našeg Matea Kovačića na 400m u polufinalnoj 2. skupini.

Poput Hrvoja Čukmana u Kolumbiji, završava natjecanje kao 9. junior u Europi u ovoj disciplini što definitivno nije mala stvar! No finale je bilo zaista blizu, nedostajale su mu samo 4 stotinke.

Sve utrke su se podosta rješavale u završnici, tako i ova tu, on je u cilj ušao kao petoplasirani u svojoj skupini u vremenu 47.52. Na kraju je presudio brži rezultat iz prve skupine, četvrtoplasirani je trčao 47.48.

Šteta za takav kraj, ali nakon prošla dva natjecanja (Svjetsko mlađejuniorsko i starijejuniorsko) u zadnje dvije godine, uspio je probiti 'led' s prolaskom kvalifikacija i nadamo se kako će na nekim velikim (potencijalno još većim) natjecanjima u budućnosti igrati još veću ulogu i ostvariti još bolji plasman, a i rezultat.

Kontinuitet je tu, a sada se treba okrenuti drugim natjecanjima, za malo više od tjedan dana očekuje ga seniorsko prvenstvo Hrvatske i nastavak sezone.

Čestitamo mu kao 9. u Europi i želimo mu puno sreće u nastavku sezone!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo za juniore i juniorke, 2.dan
  • Mjesto: Eskilstuna (SWE)
  • Datum: 17.7.201.5
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook