Međunarodna natjecanja

SP za juniore i juniorke : Sutra nastupaju Gamilec i Hrelec

SP za juniore - službeni logo Foto : IAAF SP za juniore - službeni logo

Konačno kreće i Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke u Barceloni. Natjecanje počinje sutra u 9h.

Upravo tada nastupati će Petra Gamilec i Nikolina Hrelec. Petra nastupa na bacanju kugle, a Nikolina na 3000m zapreke.

Petra Gamilec, bacanje kugle

Za Petru sezona nije mogla bolje početi, odmah je u svojem premijernom nastupu u ovoj godini (21.1) u Boćarskom domu bacila 14.50 i postigla normu za ovo natjecanje. Idući nastup uslijedio je mjesec dana kasnije kada smo ponovno vidjeli hitac preko 14 metara, točnije 14.04. Tada je postala novom dvoranskom juniorskom prvakinjom. Tjedan dana kasnije uslijedio je nešto slabiji nastup, najdalji hitac bio je 13.69 i njime je zaključila dvoransku sezonu u kojoj je uz juniorski naslov dodala i naslov seniorske viceprvakinje Hrvatske.

U Splitu (3.3) se održavalo Pojedinačno PH u bacanjima, tada je u juniorskoj konkurenciji pobjedila s 13.83. Dva mjeseca kasnije konačno je uslijedio novi dobar rezultat, osvojila je 2.mjesto na našem mitingu s bačenih 14.17. Nažalost, oscilacije su se nastavile. Na juniorskom Kupu Hrvatske najbolji rezultat bio je 13.09, a na seniorskom Kupu Hrvatske i ekipnom PH je najdalje bačeni rezultat bio 12.51. U međuvremenu je bacala i na prijateljskom susretu juniorskih reprezentacija (13.22). Sedam dana kasnije na Pojedinačnom PH za juniore osvojila je srebrnu medalju s hicem od 13.07 što je ujedno bilo i njezino posljednje natjecanje prije Svjetskog prvenstva. 

Nije velika mudrost za reći kako se radi o sezoni gdje se Petra pomalo i "tražila" nakon bačene norme. Ona nesumnjivo posjeduje kvalitetu za bacanje rezultata kvalitetnijih od 13 metara, na njoj je da isto i pokaže. Nadamo se kako će joj nastup na ovako velikom natjecanju biti motiv za postizanje dobrog rezultata.

Nikolina Hrelec, 3000m zapreke

U prijašnjim sezonama najviše je nastupala na 800 i 1500m. Sezonu je otvorila pobjedom u Rijeci na 3000m gdje se održavalo Zimsko prvenstvo Hrvatske na kružnoj stazi. Zanimljivo je za spomenuti kako je ovo njezina prva sezona na 3000m sa zaprekama i očito joj ova disciplina odgovara. Svoj prvi pokušaj za postizanjem norme Nikolina je imala u Varaždinu na Kupu Hrvatske i Ekipnom PH. U toj utrci nije uspjela postići željeni rezultat, ali nismo dugo trebali čekati utrku u kojoj je trebalo trčati ispod 11 minuta.

Na Mladosti se održavalo Pojedinačno PH za juniore i juniorke, ujedno je to bila njezina posljednja šansa za postizanjem norme. Pritisak je djelovao pozitivno na nju, istrčala je sjajnu solo utrku i pobjedila s 10:51,72 čime je postala četvrtom najbržom ženom u Hrvatskoj u ovoj disciplini. Njezin posljednji nastup prije juniorskog SP mogla je vidjeti publika u Bovcu na utrci dugačkoj 3360m. Osvojila je 5.mjesto i istrčala 12:03,3. 

Svima je jasno što je Svjetsko prvenstvo i kakva konkurencija očekuje naše djevojke. Želimo im što uspješniji nastup koji bi rezultirao kvalitetnim rezultatima. Samo hrabro! Naravno, jednako toliko sreće želimo i ostalim našim reprezentativcima koji sutra nastupaju.

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke
  • Mjesto: Barcelona (Španjolska)
  • Datum: 10.7-15.7.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook