Međunarodna natjecanja

SP za juniore i juniorke : Gamilec i Hrelec završile sa svojim nastupima

SP za juniore - službeni logo Foto : IAAF SP za juniore - službeni logo

U Barceloni se održava Svjetsko juniorsko prvenstvo, tamo su u jutarnjem programu natjecanja nastupale Nikolina Hrelec na 3000m zapreke i Petra Gamilec na bacanju kugle.

Nikolina je nastupala u drugoj kvalifikacijskoj skupini koja je startala u 9:17h. Na kraju je u cilj ušla kao 17. s istrčanih 11:35,05. Krenula je izuzetno brzo i hrabro, ali bio je to očito prebrz ritam trčanja. Sveukupno je zauzela 34.mjesto. Za finale je trebalo trčati 10:28,27. Nije bilo realno očekivati prolazak u daljnje natjecanje, ali šteta je što nije uspjela postići osobni rekord. No Nikolina tek odnedavno nastupa u ovoj disciplini, a iskustvo nije beznačajan faktor na velikim natjecanjima.

Na bacanju kugle vidjeli smo bolje Petrino izdanje u usporedbi s par posljednjih nastupa. Najbolji hitac publika u Barceloni vidjela je u posljednjoj seriji, bacila je 13.83. Imala je još jedan ispravan pokušaj, u prvoj seriji je bacila 13.61. U svojoj skupini zauzela je 10.mjesto, a sveukupno je bila 19. Nadamo se kako je ovo početak buđenja te kako ćemo u idućim nastupima vidjeti još kvalitetnije rezultate. Kvalifikacijska norma ovog natjecanja bila je postavljena na 15.70, ali na kraju se ulazilo i s 14.51.

Čestitamo djevojkama, nije mala stvar nastupiti na juniorskom SP i drago nam je da su Nikolina i Petra bili sudionici natjecanja u Barceloni. Vjerujemo kako će današnje stečeno iskustvo imati samo pozitivan utjecaj u nastavku njihovih karijera.

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke
  • Mjesto: Barcelona (Španjolska)
  • Datum: 10.7-15.7.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook