Međunarodna natjecanja

Matošević, Kirinić i Josipović nastupili na EP u planinskom trčanju

Jedan dio staze u Turskoj Foto : IAAF Jedan dio staze u Turskoj

U Turskoj su nastupali Matea Matošević, Romana Tea Kirinić i Jure Josipović.

Matea je nastupala u konkurenciji seniorki, a sveukupno je nastupilo njih 48. Na stazi duljine 8.3km Matea je ušla kao 23. u cilj, a istrčano vrijeme je 42:36. Otpočetka utrke pokušala je pratiti tempo vodećih, ali u konačnici je to u ovoj utrci bilo prebrzo za nju. No Matea sigurno nije posljednji put nastupila na ovom natjecanju i kroz iduća prvenstva doći će i još bolji rezultati.

U konkurenciji juniorki nastupala je Romana, a zauzela je 25.mjesto s istrčanih 25:25. Juniorke su trčale nešto kraću, ali ne i lakšu stazu duljine 4.3km. Prvi puta Romana je nastupala na natjecanju ovakvog tipa, a tu je često vrlo poželjno i iskustvo kojeg Romana nije imala do ove utrke. 

Slično vrijedi i za Juru Josipovića, našeg juniora na stazi duljine 8.3km. Jure je nastupio kao jedan od najmlađih natjecatelja i sveukupno osvojio 37.mjesto. 

Čestitamo našim atletičarima, nastup na Europskom prvenstvu nije mala stvar, a poglavito kada trčite na stazama teške i nezgodine konfiguracije. U svakom slučaju, to nije za svakoga.

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo u planinskom trčanju
  • Mjesto: Denizli-Pamukkale, Turska
  • Datum: 7.7.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook