Međunarodna natjecanja

Matošević, Kirinić i Josipović u Italiji nastupili na SP u planinskom trčanju

Logo 28. SP u planinskom trčanju Foto : wmra.info Logo 28. SP u planinskom trčanju

Sličan naslov čitali ste prije nešto manje od dva mjeseca, samo što su tada nastupali na Europskom prvenstvu. No sada je bilo još teže, nije jednako nastupati u konkurenciji s isključivo europskim natjecateljima dok su ovdje nastupali mnogi stanovnici drugih kontinenata.

Osim snažnije konkurencije, gledatelji u Ponte di Legnu mogli su vidjeti i puno brojniju konkurenciju. Matea Matošević tako je na Europskom prvenstvu nastupala u konkurenciji od 47 atletičarki dok ih je danas bilo čak 88! Seniorke su trčale 8,8km po stazi prepunoj uzbrdica i nizbrdica, a Matea je u konačnici u cilj ušla kao 38. s 53:05. Bila je najbrža hrvatska predstavnica, a u ekipnom poretku s Barbarom Belušić i Danijelom Černić naša reprezentacija osvojila je 13.mjesto.

Na nešto kraćoj stazi nastupale su juniorke (3,9km), a tamo je Romana Tea Kirinić s istrčanih 27:11 osvojila 39.mjesto. U ekipnom poretku zajedno s bolje plasiranom Andom Tomaš osvojeno je 14.mjesto.

Juniori su nastupali na stazi istoj duljine kao i kod seniorki, a jedini naš predstavnik bio je upravo Jure Josipović. Danas je u cilj ušao kao 47., njegovo vrijeme je 49:34. Ovdje također primjećujemo kako je praktički nastupio dvostruko veći broj u usporedbi s europskim prvenstvom (39)!

Možemo biti izuzetno ponosni na naše planinske trkače, imali smo se prilike uvjeriti u težinu ove staze i sigurno nije bilo nimalo lagano istrčati današnje rezultate. Zaslužuju svaku pohvalu. Velike čestitke našim atletičarima i atletičarkama, bravo!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo u planinskom trčanju
  • Mjesto: Ponte di Legno, Italija
  • Datum: 2.9.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook