Međunarodna natjecanja

Seniorsko prvenstvo Balkana u dvorani: Bronca za Anu Šimić

Brončana Šimić Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Brončana Šimić

Ana Šimić tjedan dana prije nastupa na Europskom prvenstvu u dvorani skakala je upravo na terenu gdje će se idući tjedan boriti za prolazak u finale.

Bilo je dobrih i varljivih skokova, a na koncu je s Vuković (SLO) i Cernjul (MNE) završila natjecanje na visini od 186cm. Svatko je imao različit broj pokušaja, a u tom trokutu naša članica ih je imala najviše pa je tako osvojila novu medalju, ovaj puta brončanog sjaja!

Nadamo se kako će za tjedan dana biti na još jednoj razini više i izboriti željeno finale.

Ujedno je ona ovdje bila i kao naša najiskusnija članica s obzirom na to da je iduća najstarija naša Lara Juriša u svojoj prvoj godini (mlađe)seniorskog staža.

Bio je to ujedno i njezin prvi nastup za seniorsku reprezentaciju i možemo ga proglasiti uspješnim! Izjednačila svoj osobni rekord od 3.80m na skoku s motkom u dvorani te zauzela 7. mjesto. Idući po starosti slijedi također jedan debitant, Ante Zuanović, on je danas na troskoku skočio u prvoj seriji 13.95, a druga dva skoka nije 'pronašao', a ostali su ipak skočili nešto dalje i izborili još 3 pokušaja.

Bilo kako bilo, Ante je tako nakon prošlogodišnjeg nesuđenog debija, sada nastupio i za seniorsku reprezentaciju. Iskustvo tu već ima Filip Svalina, ali ne i u dvorani gdje je pružio jednu solidnu utrku za njega istrčavši 4:09,80 za 11. mjesto. Uzmimo i u obzir da mu je utrka u Beču i ova danas, jedini kontakt s dvoranom ove sezone. Nema sumnje da bi u nekim drugim uvjetima i mogućnostima pružio još bolje vrijeme. 

Ostaju nam još najmlađi ovdje,  Bruno Penezić i Filip Mrčić, prije dva tjedna nastupali su na istom ovom natjecanju, samo predviđeno za juniorski staž, a odličnim nastupima prošle subote na državnom prvenstvu zaslužili su i nove reprezentativne nastupe.

Bruno je istrčao svoju treću ovosezonsku najbržu utrku (60m) sa 7.04 čime je završio na diobi 14. mjesta, a još bolji plasman ostvario je Filip na skoku u vis gdje je bio na razini svojih najboljih skokova i s 2.10 je također na diobi 9. mjesta.

Ne sumnjamo da je kvalitetno iskustvo i doživljaj nastupanja u beogradskoj Kombank Areni bio vrijedan toga.

Čestitke!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkan u dvorani za seniore i seniorke
  • Mjesto: Beograd (SRB)
  • Datum: 25.2.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook