Međunarodna natjecanja

Ana Šimić u petak nastupa na svojem 3. Europskom dvoranskom prvenstvu

Ana Šimić Foto: AK Agram/Springer Miting 2017 Ana Šimić

Nakon Pariza i Goeteberga došao je red i na Beograd gdje nas od ovog petka do subote očekuje 34. izdanje Europskog dvoranskog prvenstva.

Ana Šimić tako se vraća na ovo natjecanje nakon što je 2015. godine bila primorana odustati zbog ozljede Ahilove tetive. No kad joj Prag već nije bio suđen, još bliži Beograd i Kombank Arena očito jesu. Zdravstveni bilten naspram 2 godine ipak je bolji i očekujemo Anin novi nastup od 17:30h u petak kada su na rasporedu kvalifikacije.

Još 2013. godine nastupala je u Švedskoj i tada je skočila 189cm, rezultat nedostatan za finale (11. mjesto). Otiđemo li još više u prošlost, možemo spomenuti i njeno prvo natjecanje u ovom rangu, u Parizu je skočila 185cm što također tada nije vodilo u finale (20. rezultat).

Vratimo se u aktualne trenutke, sadašnja lista prijavljenih sugerira nam nastup 21 atletičarki diljem Europe, a mjesta ima samo za 8 najboljih. Koja će biti norma za ulazak u finale se još ne zna, ali za pretpostaviti je kako će visina letvice biti iznad barem 190cm, a realno i više.

U ovom trenu nama je najbitnije da se Ana osjeća dobro pogotovo u zdravstvenom aspektu, ipak je zadnje 2 godine u dvorani provela više ozlijeđena nego zdrava i samim time propuštala velika natjecanja. Tako da neka vrsta pritiska ne postoji i želimo joj da bude mirna, pritisak nije prisutan.

Najbitnije je da se polako vraća na veliku scenu, sretno!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo u dvorani za seniore i seniorke
  • Mjesto: Beograd (SRB)
  • Datum: 3.-5.3.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook