Međunarodna natjecanja

Rekordan broj natjecatelja i država na 19. EP u krosu

Posljednja provjera uoči 19. po redu EP u krosu Foto : exch2012budapest.hu Posljednja provjera uoči 19. po redu EP u krosu

Nedjelja je već tradicionalno rezervirana za velika natjecanja u krosu, a Europsko prvenstvo nesumnjivo pripada tom rangu.

Ove godine grad domaćin je Budimpešta, ako ćemo biti još precizniji reći ćemo Senandrija, radi se o malom gradiću smještenom vrlo blizu glavnom gradu Mađarske. Prošle godine natjecanje se održavalo u Velenju (Slovenija), a iduće će u Beogradu (Srbija). Lijepo se "poklopilo" s obzirom na to kako se radi o našim susjednim državama.

Optimistične najave uoči nedjelje

Organizatori su jučer objavili kako je staza spremna i uvjeti bi trebali biti regularni. Vremenske prognoze za sutrašnji dan ne najavljuju padaline što je definitivno dobra vijest za trkače i trkačice. Naravno, uvijek postoji mogućnost da se situacija promjeni, ali nadamo se kako će sve proći u najboljem mogućem redu. 

Hrvatska reprezentacija, Agrameri i Agramerke

Što se hrvatskih natjecatelja tiče, podsjetit ćemo vas kako bi iz našeg kluba za reprezentaciju trebali nastupiti Matea Matošević (seniorke), Goran Grdenić (mlađi seniori), Jure Josipović (juniori), Nikolina Hrelec i Anamarija Petreš (juniorke).

Uz njih su i reprezentativci iz ostalih klubova, a to su Lisa Christina Stublic (seniorke); Petar Bratulić, Dino Bošnjak, Ivan Malić, Mihael Minđek, Martin Srša (juniori); Kristina Božić, Sanda Kočiš i Paula Konopka (juniorke). Sveukupno se radi o već spominjanom broju od 14 ljudi. Tome pridodajte još direktora reprezentacije Sinišu Ergotića, trenera iz našeg kluba Mladena Katalinića i ostale trenere Slavka Petrovića, Damira Bošnjaka i Mladena Kršeka.

Natjecanje u (rekordnim) brojkama

Kada već pišemo o brojkama, svakako se moramo dotaknuti teme koju smo već spomenuli u samom naslovu članka. Posljednje informacije govore kako bi na ovom europskom prvenstvu trebalo nastupiti čak 539 atletičara i atletičarki (kada bi ubrojili rezerve došli bi do 562). Na ovom natjecanju je muški spol dominantniji (318), ali nije da ima i malo pripadnica ženskog spola (221). 

Očekivano ćemo najviše ljudi vidjeti na seniorskim utrkama (121 muškarac + 97 žena = 218), dalje slijede mlađeseniorske (103 muškarca + 68 žena = 171) i juniorske utrke (94 muškaraca + 56 žena = 150). Uz to spomenimo kako prijavljeni natjecatelji dolaze iz 35 zemalja, što je isto novi rekord.

Prijašnji je nadmašen za jednu državu (34), tadašnje natjecanje održano je 2010. u Portugalu. Kad se već vraćamo u prošlost recimo i to kako je dosadašnji rekordan broj natjecatelja iznosio 468. Usporedimo li to s već ranije spomenutih 539, napredak je primjetan što nas veseli, a i svakog poštenog ljubitelja atletike i krosa. Naravno, može se dogoditi da sutrašnji podaci ne budu jednaki dosad spomenutim, ali  i ako dođe do toga, razlika ne bi trebala biti velika.

Satnica

Ceremonija otvorenja predviđena je za 9:55h, a prva utrka (juniorki) trebala bi početi u 10:15h. Uostalom, najpreglednije je sve informacije pogledati preko satnice natjecanja na koju smo mi dodatno nadopisali duljinu staze za svaku dobnu kategoriju :

09:55 Opening ceremony

10:15 Junior Women (4000m)
10:39 Junior Women Victory Ceremony (Individual)
10:45 Junior Women Victory Ceremony (Team)

10:55 Junior Men (6025m)
11:24 Junior Men Victory Ceremony (Individual)
11:30 Junior Men Victory Ceremony (Team)

11:40 U23 Women (6025m)
12:09 U23 Women Victory Ceremony (Individual)
12:15 U23 Women Victory Ceremony (Team)

12:25 U23 Men (8050m)
12:59 U23 Men Victory Ceremony (Individual)
13:05 U23 Men Victory Ceremony (Team)

13:15 Senior Women (8050m)
13:52 Senior Women Victory Ceremony (Individual)
13:58 Senior Women Victory Ceremony (Team)

14:08 Senior Men (9850m)
14:46 Senior Men Victory Ceremony (Individual)
14:52 Senior Men Victory Ceremony (Team)

15:00 Closing Ceremony – Flag Handover

Ako pogledate malo sate i minute, priznati ćete kako se radi o poprilično precizno određenoj satnici, još ako zaista tako bude bilo - imati ćemo najpreciznije odrađeno natjecanje ikad.

Gledajte uživo natjecanje

Za kraj spomenimo još jednu dobru vijest, Europska atletska asocijacija na zadovoljstvo svih nas nastavlja s prenošenjem svojih natjecanja uživo, tako da ćete sutrašnje natjecanje moći uživo pratiti posjetite li ovaj link. Natjecanje nije jednostavno za prenositi, ali ako ništa, uzbuđenja ne bi trebalo nedostajati, a to je upravo i najbitnije.

Još jednom koristimo priliku kako bi svim našim članovima i reprezentativcima zaželjeli što uspješniji nastup sutra! Sretno!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook