Međunarodna natjecanja

Agrameri i Agramerke svojim nastupima na EP u krosu uveličali kraj sezone

Logo 19. Europskog prvenstva u krosu Foto : EAA Logo 19. Europskog prvenstva u krosu

Budimpešta je bila domaćin 19. Europskog prvenstva u krosu na kojem su od naših atletičara nastupali Matea Matošević, Goran Grdenić, Jure Josipović, Nikolina Hrelec i Anamarija Petreš.

Sukladno najavama trkači su imali dobre uvjete na inače snježnoj stazi, padaline nisu ometale i dodatno otežavale utrku trkačima.

Natjecanje je počelo u 10:15h, startni pištolj je označio start utrke juniorki na 4000m. U konkurenciji od 94 natjecateljica trčale su Nikolina Hrelec i Anamarija Petreš. Već na prolazu prvog kilometra njihov plasman se mogao pretpostaviti, s tim da su ga na samom ulasku u cilj i popravile za par pozicija. Nikolini je pripalo 78. mjesto s vremenom 15:49 dok je Anamarijin zaostatak bio nešto veći od jedne minute. Ona je u cilj ušla s istrčanih 16:54 i zauzela 89. mjesto. U ekipnom poretku naša je reprezentacija osvojila 13.mjesto.

Utrka juniora počela je nešto prije 11h. Ovdje je nastupao Jure Josipović, njegov plasman također se već mogao naslutiti na polovici utrke kada je „držao" 62. mjesto. Na kraju je plasman za nijansu slabiji, osvojio je 64.mjesto s istrčanom utrkom ispod 20 minuta. Preciznije, radi se o rezultatu 19:58.

Idući nastup jednog od naših članova vidjeli smo na utrci duljine 8050m, a trčali su mlađi seniori među kojima je bio i Goran Grdenić. Njemu je ovo bio drugi nastup na Europskom prvenstvu u krosu i završio ga je na 90. mjestu, a istrčani rezultat je 28:50.

Matea Matošević također je nastupala prošle godine na EP u krosu, ali u mlađseniorskoj konkurenciji. Kako to više nije njezina dobna kategorija, preostala je još seniorska konkurencija. Na samom početku Matea je hrabro pokušala držati korak s vodećima, na prvom kilometru je bila na 22.mjestu s tri sekunde zaostatka za vodećima. Radi "tehničkih problema" u tom trenutku se morala zaustaviti i nije uspjela zadržati spomenutu poziciju. U cilj je ušla s vremenom 30:11 i osvojila 43. mjesto.

Nikolini, Anamariji i Juri ovo je bio prvi nastup na natjecanju ovakve razine što se krosa tiče, dok su Matea i Goran nešto iskusniji sada s dva nastupa. Priliku za nastup na Europskom prvenstvu ne može dobiti svatko, ponosni smo na naše trkače koji su svakako zaslužili tu privilegiju i čast svojim ovosezonskim nastupima na PH u krosu. Ovime je ovosezonska atletska sezona završena, ali bez brige, nećete dugo trebati čekati za nove nastupe naših atletičara. Za nešto manje od mjesec dana očekuje nas Zimsko PH u kružnim stazama i veselimo se novoj sezoni i novim nastupima!

Čestitamo našim atletičarima i ostalim našim reprezentativcima na postignutim rezultatima i osvojenim plasmanima! Bravo!

  • Natjecanje: 19. Europsko prvenstvo u krosu
  • Mjesto: Budimpešta (MAĐ)
  • Datum: 9.12.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook