Međunarodna natjecanja

VIDEO: Prvi nastup Matošević na maratonu SVJETSKOG PRVENSTVA vrijedan 69. mjesta

Matea Matošević Foto: Renato Branđolica/AK Agram Matea Matošević

Matea Matošević istrčala je svoju novu maratonsku utrku na velikom međunarodnom natjecanju, prvi puta je trčala na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Londonu.

Prvi dio utrke prolazi su sugerirali utrku u kojoj cilja na vrijeme oko 2:40 i bio je to ritam kojeg se držala sve do prolaza na polovici maratona kada se već moglo predvidjeti da to neće biti slučaj. Malo veći pad u ritmu zabilježen je u 35. kilometru, a da je 'kriza' bila velika dodatno se vidjelo na 40km. Srećom pa tih 42.195 metara nije bilo više toliko daleko. U tom razdoblju zapravo je bilo više nekih problema ne toliko vezani uz samo trčanje i natjecanje, ali i to se događa na ovoj razini.

No kako smo ranije najavili samu utrku, ove utrke na najvećim natjecanjima (OI, SP, EP...) nisu uvijek one gdje se postižu najbolja vremena u životu, a tako je bilo i ovaj put (čast izuzecima). Podosta rezultata sezone, ali ne i osobnih rekorda.

Sam termin utrke je prema predviđenom počeo u tih neobičnih 14h (po lokalnom vremenu) što definitivno nije najsretniji izbor za maratonke (srećom pa vremenski uvjeti u Londonu nisu bili topli i sparni poput onih u Rio De Janeiru, ali...).

No najvažnije je da je uspješno prošla ciljem te se nadamo kako će zdravstveni bilten u vremenu koje dolazi biti još bolji kako bi svojoj maratonskoj eri i treningu mogla nadodati uvijek potrebnog kontinuiteta.

Vrijeme kojim je prošla kroz cilj je 2:55:06 što je rezultat sezone s obzirom na to da joj je to prvi maratonski nastup u 2017. godini.

Svjetsko prvenstvo 2017: @matea_matosevic na 69. mjestu (2:55:06), čestitke! #agram #atletika

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Nešto je to sporiji rezultat od prošlogodišnjih 2:50:00 na Olimpijskim igrama, ali veseli svakako bolji plasman, a to je 69. mjesto. Istini za volju, u Londonu je nastupalo nešto manje natjecateljica, prvotno je bilo prijavljeno 96 djevojki, 92 su se pojavile na startu, a kako to obično i biva, ne završe svi utrke.

Srećom pa u toj kategoriji nije bila naša Matea, a spomenimo još kako su svoje utrke završile i druge dvije hrvatske reprezentativke Bojana Bjeljac kao 57. te Nikolina Stepan kao 76., što je svakako za pohvalu jer kao što često kažemo - ipak je to maraton, disciplina koju ne može svatko prakticirati odnosno istrčati i ima svoju posebnu vrijednost u našem sportu.

Pobjeda je pripala Rose Chelimo (Bahrein), drugoplasirana je bila Edna Ngeringwony Kiplagat (Kenija) te bronca ide u Sjedinjene Američke Države tj. Amy Cragg.

Inače, sama trasa staze trčala se nizom engleskih znamenitosti, a simbolično je kako je utrka počela na super poznatom Tower Bridgeu, a tamo ujedno i završila. Sama vodilja organizatora u postavljanju staze inače je bila i ta da navijači, pratitelji, simpatizeri mogu više puta vidjeti maratonke ili maratonce, a dojam je kako se uspjelo u tome.

Čestitamo Mateji na još jednom maratonskom nastupu, i to ne bilo gdje već na Svjetskom prvenstvu!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo
  • Mjesto: London (GBR)
  • Datum: 6.8.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook