Međunarodna natjecanja

VIDEO: Čestitamo Stipi Žuniću, svjetskoj bronci u bacanju kugle

Brončani Stipe Žunić Foto: Renato Branđolica Brončani Stipe Žunić

Hrvatska atletika ima mušku medalju u velikom finalu bacanja kugle, a njezin ponosni osvajač je sjajni Stipe Žunić!

Svjetsko prvenstvo donijelo je prvu veliku medalju za našu atletiku, a za nju se pobrinuo najbolji hrvatski bacač kugle. Prije svega, prvo je trebalo izboriti nastup u finalu, a za prolaz je trebalo baciti nikad dalje - 20.55. On je bio iznad toga.

Nevjerojatno bacanje kugle nastavilo se u finalu gdje prvih sedam bacilo preko 21 metra, a pobjednik Tomas Walsh (Novi Zeland) kao jedini preko 22 metra.

A njemu se priključio Žunić kada je u drugoj seriji bacio svoj brončani hitac od 21.46! Ostala tri (ispravna) hica su bila također preko 21m. Bio je i ostatak slabije plasirane konkurencije blizu, letjela je kugla daleko, ali ne dalje od njegovog najboljeg danas.

Inače je to rezultat samo 2cm slabiji od aktualnog njegovog hrvatskog rekorda, ali i potvrda velike vrijednosti te kvalitete gdje kroz cijelu sezonu baca izrazito konstatno. Između ostalog vidjeli smo to i na našem Mitingu otvorenja sezone kada je bacio 21.27.

Ovdje, kada je bilo najpotrebnije, bio je još bolji i apsolutno zasluženo je nakon serije velikih plasmana i finala stigao do svoje najveće nagrade!

Sve čestitke šaljemo Stipi Žuniću, treneru Marku Masteliću, obitelji i bliskim prijateljima te njegovom klubu ASK Split. BRAVO!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook