Međunarodna natjecanja

Kao na Olimpijskim igrama: Matošević i Šimić prema Londonu i 16. Svjetskom prvenstvu (VIDEO)

Ana Šimić i Matea Matošević Foto: Renato Branđolica/IAAF Ana Šimić i Matea Matošević

Od 4. do 13. kolovoza na rasporedu je 16. izdanje Svjetskog seniorskog prvenstva koje nam se održava u Londonu, a iz našeg kluba za Hrvatsku će (kao i prošle godine na Olimpijskim igrama u Rio De Janeiru) nastupati Ana Šimić i Matea Matošević.

Ovaj puta se sve odvijalo u malo drugačijim uvjetima, primjerice, Ana tako ovaj puta nije uspjela dostići željenu normu od 1.94m, ali ostvarila su se naša nadanja za eventualnom pozivnicom koja se može dobiti ako manji broj ljudi ispuni normu te se kvota može popuniti onima koji dobro stoje prema rang listi.

Njezinih ovosezonskih 1.92 iz dvorane bio upravo (21.) rezultat vrijedan mogućnosti da izbori nastup među najboljim svjetskim visašicama te nam je drago kako će i ove godine biti dio te elite.

Podsjetimo, dvoranska sezona ostavila je pozitivna sjećanja i dojmove dok nažalost ova na otvorenom možda ne toliko pozitivna prvenstveno radi problema s ozljedama (zglobom) koji je u tom smislu zasigurno poremetio dosta planova.

No nagrada u obliku Svjetskog prvenstva je tu pa se nadamo kako bi ju Ana u tom duhu mogla i iskoristiti najbolje što može, no s obzirom na sve, bilo kakva vrsta pritiska je nepotrebna. Anine kvalifikacije skoka u vis na rasporedu su tek idući četvrtak (10.8.) u 20:10h po našem vremenu pa će ona ujedno i zadnja od hrvatskih reprezentativaca putovati prema prijestolnici Velike Britanije.

Naša maratonka Matea nekako se specijalizirala za to da u jednoj utrci osigura nastup na idućem velikom natjecanju, nakon prošlogodišnjih Olimpijskih igara, svoje mjesto ovdje osigurala je novim sjajnim nastupom na Zagrebačkom maratonu pred kraj prošle godine gdje je istrčala novi osobni rekord 2:42:28!

Kako to obično i biva u surovom vrhunskom sportu, nakon toga su bili prisutni problemi s ozljedom koji su sanirani na vrijeme da se krene s pripremama za nastup na prvom Svjetskom prvenstvu.

Tako da na maratonu otada nije nastupala, ali dobar polumaraton (1:16:51) kao i osobni rekord na 3000m (9:24,83) uz vrlo blizak rezultat tome na 5000m (kakav dugo nije trčala) u ovoj sezoni dobar su pokazatelj kvalitetne forme u kojoj se trenutno nalazi.

Nažalost, organizatori se odlučili za pomalo čudan termin finala maratona, tako da bi ovu nedjelju od 15h po našem vremenu (14h lokalnom) trebalo startati 96 maratonki (što je druga disciplina po brojnosti natjecatelja na ovom natjecanju) među kojima bi osim naše članice trebale startati još dvije hrvatske reprezentativke, Bojana Bjeljac i Nikolina Stepan. U Londonu ipak nisu temperature kao u Hrvatskoj pa se nadamo da će uvjeti biti što bolji za postizanje što boljeg rezultate. Kakvog, doznat ćemo u najavljeno vrijeme.

Jedan dio reprezentacije je već otputovao u London, a mi osim našim dvjema članicama, želimo svima što uspješnije i bolje nastupe te se nadamo novim hrvatskim medaljama! Samo hrabro i sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook