Međunarodna natjecanja

Pravdica otvorio dvoransku sezonu pobjedom u Ljubljani

Filip Pravdica Foto: Renato Branđolica Filip Pravdica

Filip Pravdica svoju sezonu za 2017. godinu započeo je u Ljubljani kao i Lara Juriša, a nastavio je odmah idući dan u Slovenskoj Bistrici. Osim njega, vrijedi zabilježiti i početak američke sveučilišne dvoranske sezone, a tu je prvi ovosezonski nastup imala Anamarija Petters.

Za pobjedu je Filip skočio u dalj 7.47 u posljednjoj seriji uz prijašnjih nekoliko malo slabijih pokušaja. Osim njega u subotu je motkom skakala Lara no neočekivano završila svoj nastup odmah na početku. Događa se, bolje sad, nego poslije.

Nakon skokova, nedjelja je rezervirana za sprinteve odnosno 60m gdje je Filip trčao dva puta. Prvo je u kvalifikacijama istrčao 7.26, a u finalu bio petoplasirani sa 7.24. Prošlo je puno vremena od posljednjeg njegovog nastupa, još davne 2009. trčao je 8.29 tako da 'tehnički' gledano se ovi rekordi mogu smatrati i osobnim.

Na drugom kraju svijeta Anamarija je trčala 800m i sveukupno sa 2:16,24 bila sedmoplasirana. Radi se o tradicionalnom "Texas A&M Team Invitational" koji se održava u College Stationu i očekivano njezina ekipa UT Arlington nastupa na ovom natjecanju. 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook