Međunarodna natjecanja

Ponovno vrhunsko izdanje: ANA ŠIMIĆ 7. VISAŠICA SVIJETA!!! (VIDEO)

Ana Šimić u Dohi Foto: IAAF Doha 2019 Ana Šimić u Dohi

Na uistinu sjajan način zaključila je Ana Šimić svoju sezonu, u finalu Svjetskog prvenstva gdje je bila na izuzetno visokoj razini.

Općenito se skakalo na izuzetno visokoj razini, dugo neviđenoj za ova natjecanja, a naša visašica odlično se uklopila u taj štih, preskočivši početnih 1.84m, 1.89m i najvažnije od svega - 1.93m! Malo se letvica zatresla na 1.89m, a onda smo na 1.93 vidjeli još bolji skok.

Nakon toga uslijedila je visina na 1.96m gdje prvi pokušaj nije bio najbolji, drugi je već bio korektan i onda smo vidjeli uistinu vrhunski skok u posljednjem pokušaju gdje je nijansa presudila. Listovima je malo zahvatila letvicu i nažalost na ovoj visini nije ostala.

Šteta, bilo bi to ispunjenje olimpijske norme, ali i ovako trebamo svi biti izuzetno zadovoljni počevši od toga da je ovo bio njezin najbolji nastup na ovom natjecanju. Podsjetimo, 2013. i 2017. godine nije uspjela ući u finale dok je 2015. u Pekingu preskočila 1.88m za 9. mjesto.

Ovdje je sada skočila 5 centimetra više i zaslužila 7. mjesto čime se dodatno etablirala kao jedna od nesumnjivo najboljih visašica svijeta.

Općenito je ovo bila jedna od njezinih najkonstantnijih sezona što je potvrdila u njezinom vrhuncu na ovom Svjetskom prvenstvu koje iako je bilo najkasnije do sada, Ana je pokazala da može i zna održati formu te njoj i njezinom treneru idu sve pohvale i čestitke za postignuto! Svaka čast, veliki, veliki uspjeh!

Što se konačnog raspleta tiče, naslov je pripao Mariyi Lasitskene s 2.04 dok je srebro osvojila Yaroslava Mahuchickh saisto 2.04m (spektakularan skok za svjetski juniorski rekord!), a bronca Vashti Cunningham (2.00m). 

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo
  • Mjesto: Doha (QAT)
  • Datum: 30.9.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook