Međunarodna natjecanja

Crna Doha za našu vanstadionsku atletiku: Renić nije izdržala na 50km hodanje

Jedan od vizuala natjecanja Foto: IAAF Jedan od vizuala natjecanja

Kako je počelo sa ženskim maratonom prvi dan, nekako se nastavilo i s hodanjem gdje Ivana Renić nažalost nije uspjela završiti svoju utrku na 50km hodanje.

Prvih 15 kilometara sve je išlo po planu i prolazima, a nakon toga već do 20 kilometra stvari su se zakomplicirale te iako se Ivana nakon problema pokušala vratiti u utrku, nije bilo realne šanse za tim.

Pogotovo još kad se uzme u obzir da bi u takvom stanju trebala odhodati još više od pola utrke, a to je nešto što ne bi imalo smisla i jedina logična odluka je bila povući se iz ove utrke.

U samoj utrci gdje su muškarci i žene krenuli u isto vrijeme bilo je još podosta odustajanja, posebice u muškom djelu gdje su primjerice odustali olimpijski pobjednik Matej Toth i dosadašnji svjetski prvak Yohann Diniz. 

Nakon što jučer ni naše tri maratonke nisu uspjele završiti utrku (tj. dvije jer jedna radi trovanja hranom nije uspjela ni pojaviti se na startu) možemo reći da Dohu i Katar nećemo pamtiti po dobrom kada su u pitanju nastupi izvan stadiona.

Ostaje nam želja da će se stvari upravo suprotno razvijati u ovim stadionskim uvjetima, a tako nekako smo i krenuli s Anom Šimić koja se plasirala u finale. 

Unatoč tome što nismo vidjeli kraj utrke, čestitamo Ivani što je u samom startu izborila nastup na ovom natjecanju i na koncu pokušala nastupiti ovdje.

No to je sport, na koncu i život i treba čim prije se oporaviti od ovog natjecanja i okrenuti nekim drugim koje slijede, a to bi trebalo ipak biti u boljim okolnostima.

Vezano za uvjete u kojima se održavaju o tome je bilo nešto razgovora i dan prije...

Vezano za uvjete u kojima se održavaju o tome je bilo nešto razgovora i dan prije...

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook