Međunarodna natjecanja

Počinje 23. Europsko juniorsko prvenstvo: Nastupaju Kovačić i Petters

Logo Foto: EAA Logo

U Eskilstuni, Švedskoj, sutra počinje natjecanje za najbolje juniore i juniorke starog kontinenta na kojem će nastupati tri predstavnika iz našeg kluba, a već dva prvi dan nastupaju u disciplinama 400 i 800m.

Za razliku od Kolumbije i mlađejuniorskog SP, ovdje nemamo problema sa vremenskom zonom i drugačijim vremenom.

Jedan od prvih koji će u 'vatru' kvalifikacija od hrvatskih reprezentativaca je Mateo Kovačić u disciplini 400m. Ona je na rasporedu u 12:50h, a Mateova skupina (4. od 4) u 13:11. Za polufinale će trebati biti među prva tri u skupini ili čekati ishod svih skupina nakon kojih prolaze još 4 po vremenu.

Vjerujemo u Matea i njegovu spremnost te da će biti na visokoj razini potrebnoj za polufinale.

Kasnije na 800m u 15:50 nastupa Anamarija Petters, tri su kvalifikacijske skupine i odmah će se ići u finale, bez polufinala. To bi značilo da iz skupine idu prve dvije plasirane i još će dvije po vremenu. Na krilima vrlo dobrih rezultata i konstantnih utrka, vjerujemo u našu juniorsku prvakinju Balkana da može do jedne utrke ispod 2:09, a sad nam preostaje sutra sačekati konačni rasplet.

Ponovno čestitamo na izborenom nastupu što je vrlo lijepo ostvarenje za sam početak ove europske priče, a želimo im da iskoriste ovu priliku i postignu što bolje rezultate i plasmane!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook