Međunarodna natjecanja

Kovačić uspješan u kvalifikacijama na 400m i osigurao polufinale juniorskog EP! (VIDEO)

Mateo Kovačić Foto: Renato Branđolica Mateo Kovačić

Sada nam se usporedno sa Svjetskim mlađejuniorskim održava i Europsko juniorsko prvenstvo, a već u jutarnjem dijelu na 400m uspješno je nastupio Mateo Kovačić.

Trčalo se u 4 skupine, a Mateo je bio upravo u onoj zadnjoj gdje se u polufinale moglo proći i s rezultatom iznad 48 sekundi što je on i iskoristio! Završio je utrku s vremenom 48.25.

Neposredno prije utrke najavio je kako danas neće biti u 100% izdanju što je logično s obzirom na njegove ovogodišnje rezultate i činjenici da se trče potencijalne 3 utrke. Ušao je u cilj kao drugoplasirani što mu je prva ovosezonska utrka u kojoj nije završio kao prvoplasirani, ali isto tako je to i prva utrka u kojoj nije ni morao zauzeti spomenuti plasman s obzirom na to da u polufinale su prolazila prva tri plasirana i još dodatna 4 po najboljim vremenima.

Sveukupno je to 15. rezultat, a Mateov nastup iščekujemo sutra u 19:05h kada je na rasporedu polufinalni dio i tu će zasigurno biti drugačija priča, ali mi vjerujemo u njega i sigurno ga gledamo u još bržem izdanju!

Čestitamo Mateu na prolasku dalje i puno sreće želimo mu u sutrašnjem nastupu!

 

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo za juniore i juniorke, 1.dan
  • Mjesto: Eskilstuna (SWE)
  • Datum: 16.7.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook