Međunarodna natjecanja

OREŠKOVIĆ U POLUFINALU SPU20 Nevjerojatan Markov povratak u trileru kvalifikacijskih 400m za novi osobni rekord! (VIDEO)

Sjajni Marko Orešković na predstavljanju Foto: WA (screenshoot) Sjajni Marko Orešković na predstavljanju

Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke počelo je u punoj snazi u Caliju i Kolumbiji i već ponudilo puno vrhunskih rezultata, ali naš fokus ipak je bio usmjeren na kvalifikacije 400m i Marka Oreškovića.

Nalazio se u zadnjoj, 5. kvalifikacijskoj skupini i prolazila su 4 najbrža uz 4 po vremenu.

Važno je napomenuti kako je Marko sa svojih 47.32 (osobni rekord) i 47.38 (najbolji ovosezonski rezultat) zapravo imao i najslabije vrijeme u svojoj skupini što vam već u startu jasno govori o kakvoj se ovdje koncentraciji kvalitete radi.

Prvih 100m je djelovalo korektno, ravnina suzdržana, a zavoj je ostavio dojam da će biti preveliki zaostatak za ostalima, a onda je posljednjih 100m s naglaskom na 50-60m ponudilo enormno ubrzanje gdje naš član ulazi u nalet dok su ostali ostali 'zakopani' u mjestu.

U konačnici ciljem prolazi u vremenu 47.12, osvaja 4. mjesto i tako izravno prolazi u polufinale!

Moglo se i po vremenu, ali je trebalo trčati 47.39, ovo je svakako bolja opcija jer se ujedno radi i o njegovom novom osobnom rekordu. U njegovoj skupini najbrži je bio Japanac Tomoda (46.68), a cjelokupno je to Pillay iz Južne Afrike (46.02). 

Bolji trenutak za novim 'PB'-om teško da je mogao odabrati i posebno veseli da smo ga dočekali na velikoj sceni s najboljim ostvarenjem karijere što možda u nekim prijašnjim natjecanjima nije bio slučaj.

Iskustvo i odrastanje čine svoje, a Marko je ovo polufinale zasigurno zaslužio. Spominjali smo i ranije konstantnu razinu trčanja u posljednja dva mjeseca i znali smo da se to može 'prelomiti' na novi osobni rekord.

Ono što posebno veseli i nadamo se da će se moći iskoristiti u polufinalu, ostalo je još prostora za boljom utrkom, a granica od 47 sekundi sve je bliže i bliže...

Glavna želja u vidu polufinala je ostvarena, već smo ranije spominjali kako je u ovakvoj konkurenciji to uistinu pravi uspjeh i sada treba biti opušten i još izvući nove atome snage za još jednu pravu utrku.

Nova utrka nas očekuje u četvrtak u 00:41, Orešković se nalazi u 3. polufinalnoj skupini, a za finale se traži 2 najbrža u skupini uz dva po vremenu.

Velike čestitke za sve oko navedenog ostvarenja i puno sreće želimo u novoj utrci!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke - 2. dan
  • Mjesto: Cali (COL)
  • Datum: 2.8.2022.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook