Međunarodna natjecanja

Još bolje nego na prošlogodišnjem EPU20: OREŠKOVIĆ je 19. junior svijeta na 400m! (VIDEO)

Marko Orešković još bolji nego na EPU20 prošle godine Foto: AK Agram Marko Orešković još bolji nego na EPU20 prošle godine

Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke u svom novom danu uspjelo je nekako doći do regularnog kraja dana nakon što je praktički na samom početku popodnevne sesije radi potpunog potopa natjecanje bilo odgođeno u više navrata.

Srećom, kiša se primirila i nakon toga se nastupalo u ipak znatno boljim uvjetima. Vrijedi to i za 400m gdje su se trčale 3 polufinalne skupine, a naš Marko Orešković je bio u onoj zadnjoj.

Gledali smo sličnu utrku kao u kvalifikacijama gdje ovaj puta ipak očekivano nismo vidjeli epilog s više prestizanja natjecatelja u zadnjih 100injak metara tako da ciljem prolazi kao šestoplasirani.

Sveukupno je to vrijedilo 19. mjesta, a vrijeme je 47.51 što je neznatno slabije naspram onog kvalifikacijskog. Istini za volju, drugačija je to i brža utrka bila, ne samo u njegovoj skupini već i cjelokupno, pobjednik Kennedy iz Jamajke s 45.49.

Konkurentnost i kvaliteta u ovoj disciplini još jednom se pokazala na jednom popriličnom nivou te svakako vrijedi pohvaliti i samu činjenicu da je Orešković imao priliku tj. što se izborio za nastup ovdje.

Prolazak u finale je tražilo vrijeme od 46.22. 

On je dio ovog dobnog staža i iduće godine tako da sada ima lijepu priliku (n)ovo iskustvo dodatno iskoristiti za iduću godinu kada nam se kalendar polako vraća u normalu i čeka nas Europsko prvenstvo za juniore i juniorke gdje će Marko, bude li u ovakvoj (i još boljoj formi), sigurno kandidirati za još veća ostvarenja.

Čestitamo na konačnom plasmanu i poziciji koja mu pripada te želimo uspješan nastavak sezone!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook