Međunarodna natjecanja

Olimpijka Matošević pomiče svoje granice: U Dohi nastupa na IAU SP 50km

Novi izazov za Mateu Matošević Foto: Renato Branđolica Novi izazov za Mateu Matošević

Neće biti cjelovit atletski vikend, ali zato će biti petak i subota sa zanimljivim događanjima. Od 16h (po našem vremenu) u petak pratimo Svjetsko prvenstvo u trčanju na 50km, a u subotu nas u kasnijim jutarnjim (11h) i podnevnim satima očekuje Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju.

Hodače i hodačice u svakom slučaju čeka hladnije vrijeme (i nadamo se što manje padalina) dok zato Doha i Katar kao ponovni domaćin Svjetskog prvenstva u trčanju na 50 kilometara nude potpuno suprotne uvjete. Ne sumnjamo kako bi u ovoj situaciji hrvatske reprezentativke na 50km rađe odabrale uvjete u našoj domovini, ali kao što uvijek kažemo već izlizanu frazu - za sve su uvjeti jednaki. 

U ovom smislu oni će zasigurno biti 'pakleni' i nadamo se kako su djevojke spremne, kako fizički, tako i psihički

Nažalost, u ovom trenutku ne raspolažemo s velikim brojem informacija, primjerice s listom prijavljenih ili startnim listama, ali ono što znamo je kako našu olimpijku Mateu Matošević nakon maratona čeka još ekstremnija i duža disciplina, okruglih 50km!

No sve te gotovo nestvarne dužine i pothvati (50km, 100km, trčanje na 24h...) dobivaju na popularnosti, a sjetit ćemo kako su prošlogodišnji sjajan uspjeh Hrvatske u timskom, ali i pojedinačnom (Vrajić) smislu ispratili i mediji.

Uz našu Mateu, nastup će reprizirati Marija Vrajić (Maksimir) koja brani naslov svjetske doprvakinje, a debi na 50km poput naše članice ima i Barbara Belušić iz Istre Pule.

Prije svega, svima želimo završetak utrke što će već samo po sebi biti jedna vrsta uspjeha, a sve ostalo nakon toga pravi bonus. Samo hrabro i sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook