Međunarodna natjecanja

Matošević u debitantskom nastupu na SP 50km stigla do 13. mjesta, Hrvatice ekipno brončane!

Matea Matošević mjesec dana prije na Zagrebačkom maratonu Foto: AK Agram Matea Matošević mjesec dana prije na Zagrebačkom maratonu

Prema najavama u Dohi se održalo novo izdanje Svjetskog prvenstva na 50km na kojem je nastupala naša Matea Matošević, a isto tako su utrku završile i hrvatske reprezentativke Barbara Belušić i Marija Vrajić.

U načelu je samo izdanje po svom prosjeku vremena bilo jače nego prošle godine, a i tada se to održavalo u 12. mjesecu dok je sada bio ipak nešto raniji termin.

U konkurenciji od 24 hrabrih djevojaka Matea je zauzela 13. mjesto istrčavši svoju prvu 'pedesetku' za 3:40:29. Prvi dio utrke protekao je u nešto bržem ritmu, u drugom dijelu je ipak to bilo malo sporije. No nije to neočekivano s obzirom da Matea nema zasad ni puno maratonskih utrka (svega četiri) iza sebe, a ovo je još duža distanca.

Barbara je ciljem prošla za 3:53:22 (17. mjesto) dok je Mariji trebalo 4:02:28 za jednu poziciju niže.

Što se ekipnog poretka tiče, tu je situacija još bolja s obzirom da je djevojkama pripalo 3. mjesto za njihove završene utrke i zbrojena vremena.

Čestitamo na pojedinačnim i ekipnim uspjesima, svakako respekt zaslužuju samim završetkom ovako jedne ekstremno naporne dionice, a sve ostalo je jedan lijepi bonus. Bravo!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo na 50km
  • Mjesto: Doha (QAT)
  • Datum: 11.11.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook