Međunarodna natjecanja

Matošević sutra nastupa na SP u polumaratonu

Matea Matošević, sutra u 8:30h Foto : Renato Branđolica Matea Matošević, sutra u 8:30h

Kavarna (Bugarska) ove sezone organizira Svjetsko prvenstvo u Polumaratonu gdje će novi međunarodni nastup "ubilježiti" Matea Matošević.

U 8:30h počinje ženska utrka koja će u ovom slučaju nas više zanimati, ali nemojte ni propustiti muško izdanje utrke koje starta u 10h. Tamo će Hrvatska također imati svog predstavnika, radi se o Nikoli Mikuliću, članu prijateljskog nam kluba Aviokarte.hr.

Matea je ove sezone već nastupala u ovoj disciplini, bilo je to u Sinju kada se održavalo Ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu. Istrčala je odličnu utrku i postigla svoj novi osobni rekord koji iznosi 1:19:17. Bili bismo presretni kada bi i sutra popravila svoje najbolje vrijeme, ali nitko ne može predvidjeti sam tijek utrke, taktika i ritam utrke zasigurno će odigrati bitnu ulogu. 

Startne liste nam jamče kako bi trebalo nastupiti više od 60 atletičarki i možemo slobodno reći kako će osim kvalitetne, Matea imati i brojnu konkurenciju. Sam start utrke predviđen je u samom centru staroga dijela grada, a prema najavama tamo će utrka i završiti. Najavljen je i dolazak TV kamera što znači kako će prijenosa biti, ali hoćemo li ga mi moći vidjeti, pitanje je.

Osim posjeta službenoj IAAF-ovoj stranici ovog natjecanja (link) preporučujemo vam i kratak, ali vrlo informativan tekst koji je prije nekoliko dana napisao Nikola Borić za trcanje.hr (link).

Puno sreće želimo sutra našim reprezentativcima. Uvijek ističemo (a i sad ćemo) kako je već lijep uspjeh za njih, ali i hrvatsku atletiku što su dobili priliku nastupati na natjecanju ovakve međunarodne reputacije i kvalitete. Samo hrabro i bez straha!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo u polumaratonu
  • Mjesto: Kavarna (Bug)
  • Datum: 6.10.2012.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook