Međunarodna natjecanja

Golobić i Vučković postavili nove nacionalne rekorde na hodanju

I ekran je "proradio" za ovo natjecanje Foto : AK Agram I ekran je "proradio" za ovo natjecanje

Rijeka je bila domaćin ovogodišnjeg susreta kadeta i kadetkinja, natjecanja na kojem je sudjelovalo pet država, a to su Hrvatska, Slovenija, Češka, Slovačka i Mađarska.

Kadeti naše reprezentacije su s osvojenih 172 bodova osvojili 3.mjesto dok su kadetkinje sa 129 bodova bile četvrtoplasirane. Sveukupno zbrajanjem dolazimo do 302 osvojena boda čime nam je pripalo 3.mjesto. Možemo reći kako je ovaj petoboj pun pogodak, više država uvijek stvara još jaču konkurenciju, a bilo je i podosta dobrih rezultata što je nekarakteristično za sam kraj sezone.

Golobić dodatno "popravila" svoj kadetski rekord, Vanđelić također značajno bolja

Natjecanje je već počelo u jutarnjim satima, neslužbeno s kladivom, službeno sa ženskim hodanjem (3km). Tamo su nastupale Antonela Golobić i Klara Vanđelić. Antonela je na sjajan način zaključila svoju sezonu srušivši svoj kadetski rekord u spomenutoj disciplini. Dosadašnjih 16:34,23 "zamijeniti" će još bržih 16:10,46! Spomenuto vrijeme danas je bilo vrijedno 5.mjesta što je vrlo dobar plasman s obzirom na iznimno jaku konkurenciju. Antonela je zaista napravila ne jedan, već barem dva koraka naprijed u usporedbi s prošlom sezonom. Završila je jedna iznimno uspješna kadetska karijera, a nadamo se kako počinje još jedna uspješnija juniorska (za početak).

Antonela je svoj osobni popravila za skoro 24 sekundi, a još bolja u "popravljanju" bila je Klara, ona je svoj osobni u današnjoj utrci popravila za skoro minutu i pol. U cilj je ušla s 17:40,45 i osvojila 7.mjesto. Klara je današnjom utrkom također zaključila jedno lijepo kadetsko razdoblje, naravno kako i njoj želimo još uspješnije rezultate u godinama koje slijede. Napredak je više nego očigledan, neka samo tako nastavi.

Filipović i Juriša ostvarile svoje najbolje dosadašnje rezultate

Dora Filipović možda nije postaviila novi nacionalni rekord, ali je postavila svoj novi osobni rekord na 300m. Dora je nastupala u drugoj skupini i ušla u cilj kao četvrtoplasirana s 41.81 što je sveukupno vrijedilo 6.mjesta. Dora je na kraju ove sezone uspjela istrčati utrku ispod 42 sekundi, a lijepo zvuči činjenica kako je i iduće godine kadetkinja. 

Točno u 12h startala je utrka na 600m gdje je nastupala Pia Ocvirk, još uvijek mlađa kadetkinja. Kao najmlađi sudionik ove utrke nije bila previše impresionirana tim podatkom i pripalo joj je 7.mjesto, a zaslužila ga je zahvaljujući istrčanom rezultatu koji je 1:41,15. Tijekom ove sezone postizala je i brže rezultate, ali ritam ove utrke bio je nešto sporiji i sve se praktički odlučivalo u finišu gdje je ponekad potrebno i malo iskustva kojeg Pia sigurno nema kao i ostale (starije) natjecateljice.

Lara Juriša uspjela je sezonu "zaokružiti" s preskočenih 3 metara na skoku s motkom. Lara je taj rezultat skočila već tijekom dvoranske sezone, ali na otvorenom dijelu ga još nismo vidjeli sve do danas. Napravila je to u drugom pokušaju, a može malo i žaliti za trećim pokušaje na 3.10m, malo je nedostajalo. Zanimljivo je kako su sve natjecateljice u ovoj disciplini danas bile isključivo ´97 godište.

Šarić "dvostruki" natjecatelj danas

Ana Šarić može se pohvaliti kako je danas nastupala u dvije pojedinačne discipline. Postigla je jednako uspješne plasmane, osvojila je 8.mjesto i na kugli (3kg) i na kladivu (3kg). U potonjoj disciplini najbolji hitac bacila je u petoj seriji (35.68) dok je na kugli najbolji hitac ostvarila u drugoj seriji, tada je bacila 11.93.

Na koplju (600g) nastupala je Laura Štefanac, u konačnici je osvojila 8.mjesto s rezultatom 33.15. Nije tajna kako je Laura tijekom sezone imala i boljih nastupa, ali danas očito nije bio njezin dan. No na njezin napredak u ovoj sezoni nemamo nikakve zamjerke, nakon sjajne mlađekadetske karijere izvrsno se snašla i u starijoj (kadetskoj) te nema straha za njezine rezultate iduće sezone. Spomenimo i kako je Laura ovdje bila jedini natjecatelj rođen 1998. godine.

Sjajni Vučković "srušio" Kišerlovskog

Sigurno najveće otkriće današnjeg natjecanja je Jan Vučković, hodač na stazi duljine 3000m. Uz njega je nastupio Stjepan Mikulić, ni on nije razočarao. U dogovoru s trenerom Jan i Stjepan krenuli su nešto laganijim ritmom da bi iz kruga u krug bili sve brži i brži. Posebice se to odnosi na Jana, on je počeo utrku na zadnjem mjestu, a na kraju završio kao četvrtoplasirani! Postignuto vrijeme je za svaku pohvalu jer imamo novi nacionalni kadetski rekord - 15:11,51! Time je srušio 12 godina star kadetski rekord Roberta Kišerlovskog koji se danas bavi biciklizmom i to vrlo uspješno.

Jan je tek nedavno počeo trenirati brzo hodanje, a što će tek biti kada iza njega bude još više iskustva i još više treninga. Goran Murić je napisao u duhovitom tonu kako ga čeka lijepa biciklistička karijera, a mi bi prije toga ipak jednu lijepu hodačku.

Za nešto više od 33 sekunde Stjepan je popravio svoj osobni rekord ušavši u cilj s 17:02,04, rezultatom vrijednim 8.mjesta. Stjepan je također poput Jana što se hodačkog iskustva tiče, ne sumnjamo kako će uz više treninga doći će još pregršt osobnih rekorda.

Jednačak brži nego ikad

Karlo Jednačak svoju je uspješnu kadetsku sezonu "zaključio" novim osobnim rekordom na 300m prepone! U svojoj skupini je osvojio 2.mjesto s 42.51, a sveukupno je bio četvrtoplasirani. Osim uspješne kadetske sezone istovremeno je "zaključena" i jedna lijepa kadetska karijera. Na Karlu je da bude još bolji i brži, a takav će morati biti u nešto dužoj disciplini jer juniori ne trče 300m prepone već 400m prepone. 

Hrvoje Čukman nije bio na visini svojih najboljih rezultata na visu, bez problema je odradio visine 155cm i 160cm, ali danas naprosto na 165cm nije uspio pronaći svoj ritam. Sigurno nije pomogla činjenica kako je vis poprilično kasnio, ali na kraju ipak je svima bilo jednako. Nema veze, Hrvoje je sredinom sezone imao peh kada je slomio ruku (radi čega je propustio Pojedinačno PH za kadete i kadetkinje), ali vrlo brzo se uspješno vratio i puno pomogao u osvajanju Kupa.

Iduće sezone još uvijek je kadet i prilika za popravak današnjeg ostavljenog dojma biti će više nego dovoljno.

Islami na razini najboljih rezultata, natjecanje zaključeno "mix" štafetom

Ima neka tajna veza između Arijana Islamija i grada Rijeke, nakon sjajnog nastupa na kadetskom prvenstvu i danas je ponovno dobro nastupao. Nije uspio prebaciti osobni rekord (54.18), ali nije bio ni daleko od njega, današnji najbolji pokušaj vidjeli smo u trećoj seriji kada je semafor pokazao 53.49. Uz to je još tri puta prebacio preko 50m što mu primjerice na finalu Kupa nije uspjelo nijednom. Veselimo se njegovim budućim nastupima u ovoj disciplini.

Kraj natjecanja je tradicionalno zaključen štafetom, ali ovaj puta jednom atipičnom. Radi se o "mix" štafeti 4x300 gdje su trčale dvije kadetkinje i dva kadeta. Čast nastupa u ovoj štafeti dobila je Dora Filipović, nastupala je kao 3. izmjena. Uz članove drugih klubova (Enu Tandaru, Petra Meljnjaka i Ivana Ivezića) štafeta je osvojila 5.mjesto s istrčanih 2:40,90.

Lijep ugođaj u Rijeci danas je nagrađen i s većinom dobrih rezultata, a dodatan bonus je sigurno i činjenica kako ipak nismo sudjelovali u III. djelu "Beskrajnog dana u Rijeci". Treba se čuvati i za iduću godinu.

Čestitamo svim našim reprezentativcima na ostvarenim rezultatima (i rekordima)!

  • Natjecanje: Susret kadetskih reprezentacija SVK-SLO-CZE-HUN-CRO
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 29.9.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook