Međunarodna natjecanja

SP u polumaratonu : Matošević pripalo 50.mjesto

Logo 20. SP u polumaratonu Foto : IAAF Logo 20. SP u polumaratonu

U Kavarni se održala ženska polumaratonska utrka u kojoj je sukladno najavama nastupila Matea Matošević.

Na utrci gdje neki nisu uspjeli završiti utrku (a ni startati) Matea je s istrčanih 1:21:33 zauzela točno 50.mjesto. Matea na kraju nažalost nije uspjela postići svoje najbrže vrijeme ikada što je šteta s obzirom na to kako su mnogi u utrci uspjeli u tom naumu. Ipak, spomenuto vrijeme je jedno od najboljih Matejinih vremena u ovoj disciplini.

{pullquote}IZJAVA NAKON UTRKE

"Nisam uspjela istrčati osobni rekord i radi toga sam nezadovoljna. Taktički, prvu polovicu utrke sam dobro odradila, međutim drugi dio utrke je bio lošiji od očekivanog". (Sportnet){/pullquote}

Što se prolaza i plasmana na 5-10-15-20km tiče, Matea je uspjela nadmašiti nekoliko svojih konkurentica. Na petom i desetom kilometru bila je na 55.mjestu s prolazima 18:52 i 38:12. Na petnaestom kilometru je prošla s vremenom 57:28 što je u tom trenutku vrijedilo 52.mjesta dok smo već nakon točno 20km mogli polako pretpostaviti koja će Matea biti obzirom na to kako je tada preuzela svoj konačni plasman.

Spomenimo kako je ovo bio njezin prvi nastup na ovom natjecanju, a iduće natjecanje održava se u Kopenhagenu u puno ranijem terminu (29. ožujak). Tko zna, možda ponovno vidimo našu Matošević za dvije godine u Danskoj u još boljem izdanju (u ovo zadnje ne sumnjamo).

Čestitamo Mateji za sve postignuto na današnjem natjecanju! 

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo u polumaratonu
  • Mjesto: Kavarna (Bug)
  • Datum: 6.10.2012.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook