Međunarodna natjecanja

Lazarić prati Mrčića na visu: Skočio 2.09 za novu pobjedu (VIDEO)

Paolo Lazarić Foto: AK Agram Paolo Lazarić

Osim natjecanja u Hrvatskoj, pratimo i natjecanja u dalekom inozemstvu, u ovom slučaju Alamosa u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se održao 'okršaj' West Texas A&M (za koji nastupaju naši članovi Paolo Lazarić i Nikolina Hrelec) i Adams State.

Natjecanje je još poznatije pod nazivom nadimaka ekipa "Grizzly-Buffalo Clash". Čini se kako je Paolo polako, ali sigurno pronalazi svoju nekadašnju formu kada je između ostalog bio i izjednačio hrvatski juniorski dvoranski rekord (2.11m).

Nakon nedavnih 2.05, ovdje je bio još bolji i preskočio je 2.09 što mu je ujedno i najbolji rezultat na američkom tlu, a i pamtit će ga kao školski rekord. Do 2.01 je sve preskakao iz prve, a nakon toga je uspješno u zadnjem pokušaju preskočio 2.06 da bi spomenutih 2.09 uspio u drugom pokušaju nadmašiti. Nakon toga je krenuo na 2.12 što nije uspjelo, ali nastavi li ovako... Imamo i video pobjedničkog skoka, nije najsjajnije kvalitete, al ono najbitnije se vidi.

U svakom slučaju odličan vikend za naše visaše, Filip Mrčić skočio je 2.10, a Paolo je ostao samo za centimetar kraći. Zanimljiv je i debi na skoku u dalj gdje nije skakao svih 6 serija, ali sa 6.21 je stigao do 5. mjesta.

Nekarakteristično za nas, ali za prostor na kojem se nalaze upravo suprotno, Nikolina je trčala je jednu milju i bila četvrtoplasirana sa 5:24,87.

Nakon toga je nastupala u Distance Medley štafeti, a s obzirom  na to da dionice nisu navedene, možemo pretpostavljati kako se radi o standardu kojeg smo vidjeli i na PH u štafetama - trčanje dionica 1600-400-800-1200m. Naravno, uvijek su moguće varijacije, a konačno vrijeme njene štafete bilo je 12:46,78, vrijedno 2. mjesta.

Čestitamo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook