Međunarodna natjecanja

Šestero Agramovih reprezentativaca za prvo povijesno Balkansko juniorsko dvoransko prvenstvo

Šestero odabranih - Penezić, Mrčić, Filipović, Čukman, Bloudek i Cepuš Foto: AK Agram/Renato Branđolica Šestero odabranih - Penezić, Mrčić, Filipović, Čukman, Bloudek i Cepuš

Nedjelja pred nama rezervirana je za prvo izdanje Balkanskog dvoranskog prvenstva, ali ovaj puta za juniore i juniorke.

S obzirom na to da Beograd i Srbiju očekuje Europsko dvoransko prvenstvo, očekivana je odluka seniorsko natjecanje prepustiti susjedima kao "generalnu probu" za natjecanje, a samim time standardni domaćin (Turska, Istanbul) za seniore ove godine će ugostiti najbolje juniore i juniorke obuhvaćene iz ove sve veće i veće federacije odnosno saveza.

Ujedno je ovo i prvo izdanje ovog natjecanja što je svakako izvrstan potez ABAF-a s obzirom da postoji niz kvalitetnih juniora koji možda u seniorskoj konkurenciji ne mogu doći do izražaja. Uostalom, radi se i o lijepoj nagradi posebice za nas kada se uzmu u obizr neadekvatni uvjeti i aktualna situacija sa dvoranama. Možda se domaćin čini kao potencijalni rizik, ali organizatori su najavili dodatne mjere sigurnosti i vjerujemo kako će sve proteći bez ikakvih incidenata.

O samom natjecanju nema puno informacija osim satnice (koja bi se mogla mijenjati), ali ono što je sigurno da je pozive iz našeg kluba dobilo čak šestero članova-članica: Dora Filipović (60m), Bruno Penezić (60m), Hrvoje Čukman (400m), Marino Bloudek (800m), Sven Cepuš (800m) i Filip Mrčić (skok u vis). Osim toga, očekuje se nastup 184 atletičara i atletičarki iz 16 zemalja što djeluje kao vrlo dobar odaziv.

S njima će na put treneri Ljiljana Ćulibrk i Marko Katalinić

Za ostatak popratnih informacija (lista prijavljenih, startna lista itd. ako ih bude) pratite našu stranicu ili socijalne mreže.

Čestitamo svima na pozivu!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook