Međunarodna natjecanja

Kolarević kao 18. mlađeseniorski bacač kugle u Europi

Demir Kolarević kao 18. Foto: Renato Branđolica Demir Kolarević kao 18.

Održale su se jutarnje kvalifikacije Europskog prvenstva do 23 godine gdje su nastupala dva hrvatska bacača, a jedan od njih bio je naš Demir Kolarević.

Nažalost, službeni prijenos EAA nije nam ponudio previše hitaca u bacanju kugle s obzirom da je fokus bio na desetobojcima. Isto tako, loše i pomalo hladno vrijeme ponovno je bilo prisutno na ovom natjecanju koje je kroz ovih par dana zaista prošlo valjda niz promjena u vremenskim uvjetima.

Najdalji hitac ostvario je u drugoj seriji kada je bacio 17.36, hitac vrijedan sveukupno 18. mjesta. Prvi je otvorio malo sigurnije (16.77), a treći je ipak bio slabiji (17.02). Sukladno njegovim najavama, za finale je trebalo baciti preko 18 metara, točnije 18.05.

U svakom slučaju, jedan solidan i korektan nastup našeg Demira koji je zadržao konstantu (ponovno je prebacio normu) nastupa, a uvjereni smo kako će mu u nastavku sezone na domaćim natjecanjima biti lakše s obzirom na činjenicu da je ovo jedino natjecanje na kojem je imao tri pokušaja dok će na svim ostalim imati duplo više.

Kad pogledamo nastupe ostalih bacača i njihove prijavljene rezultate, vidi se ogromna razlika naspram najboljih rezultata što je vjerojatno uvjetovano s već spomenutim faktorima u članku. Jedini koji je uspio prebaciti kvalifikacijsku normu (19.10) je Filip Mihaljević što je odlična najava finala i želimo mu puno sreće popodne.

Čestitamo Demiru i puno sreće u nastavku sezone!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo do 23 godine, 4. dan
  • Mjesto: Tallinn
  • Datum: 12.7.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook