Međunarodna natjecanja

Erent prošao ciljem na 23. mjestu na Univerzijadi

Bruno Erent Foto: Renato Branđolica Bruno Erent

Bruno Erent završio je svoj nastup na svjetskim sportskim igrama studenata razmjerno svojim trenutnim mogućnostima, odnosno uz diskvalifikaciju trojice natjecatelja, njegov plasman je 23. pozicija.

Iako možemo biti ponosni što je imao priliku nastupiti zajedno s elitnim natjecateljima, Bruno nije zadovoljan svojim rezultatom (1;41:45). Pored neugodnih vremenskih uvjeta, imao je problema s tehničkim zahtjevima staze, koja je imala znatan nagib, odnosno 20 puta je trebalo se prilagoditi na promjenu kretanja s usponom i silaskom na stazi duljine 500 metara u jednom smjeru.

Prva 3 kilometra bio je u tempu svog osobnog rekorda, ali nakon toga nije ga mogao održati.

Podsjetimo, Bruno je imao iza sebe tek 400 treninga hodanja i četiri međunarodna natjecanja u hodanju na 20 km, a za vrhunske rezultate potrebna je višestruko veća brojka.

Ipak, dobro je što je iskoristio priliku za sudjelovanje u utrci zajedno s elitom svjetske atletike na Univerzijadi, jer natjecatelji u sportskom hodanju imaju znatno manje prilike sudjelovati u utrkama s jakom konkurencijom nego u ostalim disciplinama. Nakon Koreje nije predviđen poseban odmor nego nastavak priprema za sudjelovanje u utrci na 50 km početkom listopada.

Čestitamo i puno sreće želimo u pripremama za novu utrku!

  • Natjecanje: Univerzijada
  • Mjesto: Gwangju (KOR)
  • Datum: 9.7.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook