Međunarodna natjecanja

VIDEO: Čestitamo Filipu Mihaljeviću, novom europskom mlađeseniorskom prvaku Europe!

Presretni Mihaljević Foto: AK Agram (screenshoot) Presretni Mihaljević

Hrvatska atletika je na kraju Europskog prvenstva do 23 godine doživjela najbolji mogući rasplet i trenutak - član ASK Splita, Filip Mihaljević, zlatni je u bacanju kugle, i to u kakvom raspletu!

Nakon razočaranja u bacanju diska gdje je u zadnji čas ostao bez medalje, a pritom se dosta i povlačio pitanje jedinog neispravnog hica koji je prema tvrdnjama iz našeg tabora bio ispravan te se pokušalo to dokazati snimkama. Nije uspjelo, a suci nisu imali svoje snimke (čudno i sumnjivo), ali ne vrijedi plakati za prolivenim mlijekom.

Trebalo se okrenuti idućoj prilici, bacanju kugle gdje je Filip također imao najbolji prijavljeni rezultat. Opravdao ga je već u jutarnjim kvalifikacijama bacivši jedini normu (19.16), a već popodne uslijedilo je vjerojatno jedno od najuzbudljivijih i najdramatičnijih finala ove discipline ovog natjecanja.

Do zadnje serije nije uspijevao pronaći onaj 'pravi' hitac i u jednom trenutku (u 4. seriji) je pao čak na 8. mjesto što je ubrzo popravio malo boljim hicem, ali nije bilo dovoljno za medalju. No stvari su se očigledno posložile u zadnjoj seriji i napravio je sjajan hitac vrijedan zlatne medalje i naslova te oduševljenja na tribinama! Suci su izmjerili 19.35, a nakon što preostali dio konkurencije nije uspio nadmašiti spomenuti rezultat, zasluženo slavlje moglo je početi!

Velike čestitke Filipu i njegovom timu s trenerima Martinom Marićem te Ivicom Jakeljićem kao i njegovom klubu! Bravo, pobjeda vrijedna svakog respekta!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook