Međunarodna natjecanja

Ivana Renić i Antonela Golobić uspješne s novim rekordima u Zalaegerszegu

Antonela Golobić na stazi Foto: AK Agram Antonela Golobić na stazi

U subotu 22. lipnja u glavnom gradu pogranične županije Zala održano je mlađejuniorsko prvenstvo Mađarske te je, pored ostalih atletskih disciplina, održana i utrka u hodanju na 5.000 metara na stazi, uz sudjelovanje naših dviju najboljih hodačica mlađih od 18 godina.

Ivani Renić bio je to treći ovogodišnji nastup u ovoj disciplini. Nakon rezultata 28:37,69 ostvarenog na državnom prvenstvu u Sinju te 26:37,28 u okviru međunarodnog mitinga u organizaciji našeg kluba (čime je postavila državne rekorde), bio je pravi izazov postići bolji rezultat u uvjetima nepovoljnim za hodanje, odnosno uz 30 stupnjeva i sunčano vrijeme.

Međutim, Ivana je ponovno uspjela te ciljem prošla za odlilčnih 26:08,39, što i ne čudi jer se priprema za nastup na svjetskom prvenstvu 13. srpnja u Ukrajini. Inače, spomenuti rezultat je novi hrvatski rekord za juniorke i seniorke u spomenutoj disciplini! Sjajna serija Ivane se nastavlja, a vjerujemo kako nas u budućnosti očekuje i rezultat ispod 26 minuta.

Realniju usporedbu moguće je napraviti temeljem zaostatka za najboljom mađarskom hodačicom mlađom od 18 godina, Ritom Récsei, koji je ovaj put iznosio 22 sekunde, a na utrci u Slovačkoj (Dudince) u ožujku punih 2:02! Riječ je o odličnoj natjecateljici, koja je prije 2 godine bila pobjednica kadetskog susreta 5 reprezentacija, uz povijesni prvi nastup hrvatskih hodača mlađih od 16 godina u međunarodnoj konkurenciji.

Slična usporedba moguća je i za Antonelu Golobić, koja je prije nepune dvije godine u spomenutom reprezentativnom nastupu bila sporija od Anne Südi, najbolje mađarske hodačice njenog godišta za čak 3 minute i 37 sekundi i to na 3.000 metara!

Na mlađejuniorskoj disciplini na 5 km u borbi sa sekundama i zahtjevnom tehnikom natjecateljskog hodanja više razine susrele su se prije tri tjedna na utrci u Slovačkoj (Borsky Mikulaš) kad je zaostatak iznosio 51 sekundu.

Danas je smanjen na samo 19 sekundi te je Antonela ciljem prošla za 27:50,74, više nego dobro kao motivacija za daljnji trening za sljedeću sezonu u kojoj će najveći izazov za nju biti pokušati se kvalificirati za hodačko natjecanje u okviru Olimpijskih igara mladih u Kini.

  • Natjecanje: Prvenstvo Mađarske za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Zalaegerszeg (MAĐ)
  • Datum: 22.6.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook