Međunarodna natjecanja

Ekipno prvenstvo Europe, 2.dan: Hrvatska zadržala 4. mjesto, sjajan rezultat Josipovića na 3000m zapreke

Jure Josipović - sve brži i brži Foto: Renato Branđolica Jure Josipović - sve brži i brži

Prvi dan je već nagovijestio, a drugi potvrdio, Hrvatska će i iduće godine nastupati u 2. ligi Ekipnog prvenstva Europe, zadržano je 4. mjesto. Iz našeg kluba drugi dan nastupilo je nešto manje atletičara, konkretnije, Jure Josipović i Romana Tea Kirinić.

Jure je kao jedan od najmlađih natjecatelja na ovom natjecanju nastupao na 3000m zapreke, utrka u kojoj je osvojio 7. mjesto, ali u ovom slučaju nas puno više zanima istrčano vrijeme, a to je 9:16,88! Time je značajno poboljšao svoj osobni rekord, a osim što već ima mlađejuniorsku normu za SP - približio se na sekundu do norme za juniorsko EP.

Jure iz utrke u utrku trči sve brže i brže, u ovoj disciplini ove godine je strahovito vidljiv njegov napredak. Koliko je dobar njegov rezultat za naše pojmove dovoljno govori podatak da od 2004. godine (skoro pa 10 godina) jedan hrvatski trkač nije bio ovoliko brz. Podsjećamo, Jure je tek mlađi junior.

Na štafeti 4x400m prvu izmjenu trčala je naša Romana Tea Kirinić, a nakon toga su redom nastupale Marija Hižman, Kristina Dudek i Anita Banović. U konačnici je njihovo vrijeme 3:39,61, vrijedno 3. mjesta.

Anamarija Petters jedina je koja iz našeg kluba na kraju ipak nije nastupila, ali vrijeme naše mlađe juniorke tek dolazi.

Hrvatska je osvojila 175,5 bodova, a iako ne prolazi u viši rang, ostanak u ovom nije nimalo upitan.

Čestitamo svima na postignutom u ova dva dana i nadamo se kako će reprezentacija uspješnija biti iduće godine u novom pokušaju za prolazak u 1. ligu.

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Europe, 2. liga - 2.dan
  • Mjesto: Kaunas (LTU)
  • Datum: 24.6.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook