Međunarodna natjecanja

Svi Agrameri i Agramerke rekordno na 1. danu Turnira 5 gradova

Turnir 5 gradova Foto: mreza.tv Turnir 5 gradova

Turnir 5 gradova natjecanje koje ima tradiciju iza sebe, a natječu se Zagreb, Budimpešta, Beč, Bratislava i Ljubljana. Ove sezone čast organizacije natjecanja pripala je Zagrebu, a nas naravno najviše od sportova zanima atletika.

Naši atletičari i atletičarke zaista su odlično nastupali, naime, svatko od njih je popravljao svoje osobne rekorde!

Tako je Bruno Penezić na 100m osvojio 2. mjesto s istrčanih 11.55, vjetar je malo pomogao (+1.0), ali sve je više nego regularno. Bruno je tijekom cijele sezone u dobroj formi i novi dobar rezultat ne čudi. 

Jakob Franjo Kulić nastupao je na 400m, njegovih 52.65 najbrže je vrijeme što smo vidjeli od njega. Dobar rezultat za Jakoba koji je početkom godina imao nešto problema s ozljedom, ali se uspješno oporavio i nastupa sve brže i brže, današnji nastupom zaslužio je 2. mjesto. 

Arijan Islami se na kugli (5kg) približio duljini od 14m bacivši 13.73, rezultat vrijedan još jednog 2. mjesta. U štafeti 4x100m nastupala su dva naša člana u liku Karla Jednačka i Brune Penezića (3. i 4. izmjena), a 1. i 2. izmjenu trčali su članovi AK Zagreb-Ulixa Marko Čuljak i Trpimir Široki. Dečki su s 46.50 ciljem prošli kao drugoplasirani.

U ženskoj konkurenciji Pia Ocvirk je s 1:00,75 na 400m ciljem prošla kao drugoplasirana. Pia je prvi puta trčala ispod 61 sekunde, nastavi li tako, uskoro možemo očekivati i prvu utrku ispod minute. 

Kroz ovaj članak cijelo vrijeme se provlači '2. mjesto' pa nam je drago napisati kako je na kugli (3kg) Ana Marija Bonić pobijedila s 12.80! Lijep rezultat za buđenje iz 'zimskog sna', tko zna, možda do kraja sezone vidimo i neki hitac preko 13 metara.

Prve dvije izmjene u 4x100m štafeti trčale su naše Lara Jednačak i Pia Ocvirk, a nakon toga članice drugih zagrebačkih klubova, Mihaela Jukić i Barbara Mucić. Njihovo konačno vrijeme je 53.38, a plasman 5. mjesto.

Čestitamo svima na osobnim rekordima, želimo im jednako uspješan sutrašnji jutarnji 2. dan!

  • Natjecanje: Turnir 5 gradova
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 28.6.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook