Međunarodna natjecanja

Ekipno prvenstvo Europe, 1.dan: Hrvatska trenutačno 4., Grdenić do osobnog na 5000m

Kaunas, atletski stadion Foto: kaunas2013.lt Kaunas, atletski stadion

U Hrvatskoj, Zagrebu natječu se najbolji mlađi kadeti-kinje i stariji kadeti-kinje dok se u Litvi, Kaunasu natječu najbolji Europljani u rangu 2. lige. Hrvatska reprezentacija dio je spomenute a lige, a nastupilo je nekoliko reprezentativaca iz našeg kluba.

Na 5000m Goran Grdenić istrčao je jednu vrlo dobru utrku i sebi osigurao osobni rekord (15:07,07) koji ga je doveo 5. mjesta, a reprezentaciji je to značilo nova 4 boda! Rezultat je posljedica Goranove dobre forme u posljednje vrijeme, nakon današnjeg rezultata polako možemo početi priželjkivati i prvu utrku ispod 15 minuta.

Milan Kotur na 400m prepone bio je nešto brži naspram onog nastupa prije dva tjedna na seniorskom PH, ovdje je istrčao 53.20 i sveukupno zauzeo 6. mjesto vrijedno tri boda za Hrvatsku. Milan vjerojatno neće biti previše zadovoljan, ali svima su poznate njegove neke objektivne teškoće koje ga sprječavaju pri postizanju boljih rezultata. Ostaje za vidjeti hoće li još nastupiti negdje u nastavku sezone, utrka ispod 53 sekunde vrlo je blizu...

Nikolina Hrelec nastupala je na 3000m kao zamjena za Mateu Matošević, Nikolina je kroz cilj prošla za 10:19,44 čime je zauzela 8. poziciju i za Hrvatsku osvojila 1 bod.

Jedna od najmlađih reprezentativki, Katarina Ivšac, nastupila je na 400m prepone, u cilj je stigla kao 7., a vrijeme je 1:04,20. 

Sveukupno Hrvatska zauzima 4. mjesto s osvojenih 91,5 bodova. Treba biti iskren i napisati kako prvoplasirana Slovenija i Litva imaju dobru zalihu bodova (125 i 119) i teško će to biti stići. No sport je nepredvidljiv i vidjet ćemo što će se događati tijekom sutrašnjeg 2. dana, Srbija je na 102 boda i nije nemoguće pokušati prestići barem njihovu reprezentaciju.

Čestitamo našima na nastupima i osvojenim bodovima za reprezentaciji, a onima koji nastupaju sutra želimo što uspješniji nastup, kako pojedinačno rezultatski, tako ekipno za bodove!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Europe, 2. liga - 1.dan
  • Mjesto: Kaunas (LTU)
  • Datum: 22.6.2013
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook