Međunarodna natjecanja

Održano okrnjeno 43. izdanje Savaria Cupa

Szombathely - Grad domaćin za ovo izdanje Foto: karpat-medence.hu Szombathely - Grad domaćin za ovo izdanje

Nastupilo je nekoliko naših atletičara i atletičarki, ali ovo natjecanje svakako će ostati upamćeno po tome kako se na njemu nisu pojavile reprezentacije Slovenije i Austrije.

U razloge nedolaska nećemo ulaziti (iako smo načuli kako se kod nekih radi o svojevrsnom bojkotu), a ovaj događaj ne pomaže popularnosti ovog natjecanja i dovodi do pitanja treba li ga se u budućnosti uopće održavati.

Sigurno to nije pomoglo natjecateljima jer u svakoj utrci ili tehničkoj disciplini najviše je nastupilo 2 do 3 natjecatelja, a bilo je i nekoliko disciplina gdje je natjecatelj trčao sam samcat. Karlo Jednačak je bio jedan od 'sretnika', stotku je sam istrčao za 12.14. Samostalno je trčao i 110m prepone, u cilj je ušao s vremenom 17,80.

Vedran Muhar je na 3000m istrčao 10:11,67 i zauzeo 2. mjesto. Na koplju (700g) Fran Hojsak nije uspio ponoviti izdanje s prošlog natjecanja kada je bacio 61.29, jučer je najbolji rezultat bio 57.03. Cjelokupna situacija na natjecanju zasigurno nije pomogla, ali Fran još ima šansu ovoga vikenda na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske.

Arijan Islami očito se dobro snašao u malobrojnoj konurenciji s obzirom na postavljeni novi osobni rekord u bacanju diska teškog 1.5kg (48.75). Demir Kolarević je bacao onaj nešto teži (1.75kg) i najdalje bacio do 50.67. Zato je još bolji bio na kugli s novim osobnim rekordom, 16.98!

U ženskoj konkurenciji Valentina Slobodić je tražila svoj prvi hitac preko 40m, ali njega ćemo (barem zasad) morati još malo pričekat. Najdalje je bacila do 38.50, ali kao i Fran, novu priliku neće dugo trebati čekati, i nju očekuje nastup ovoga vikenda na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i juniorke.

Na 400m je pobijedila Ana Marija Kisegi istrčavši 1:04,24 dok je Dora Hornik s 11:43,62 na 3000m zauzela 2. mjesto.

Čestitamo našima na rezultatima!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook