Međunarodna natjecanja

Daly u briljantnom maratonskom izdanju odmah ispisao povijest: Drugi najbolji rezultat tisućljeća i 7. na tablici svih vremena!

Daniel Daly Foto: Facebook Daniel Daly (arhiva) Daniel Daly

Nismo dugo čekali za debi Daniela Dalya u našem dresu, bio je to jedan od njegovih najboljih maratonskih nastupa, a trčao je na "Chevron Houston Marathon 2016" i s istrčanih rezultatom pokazao kako njegovi snovi o napadu na olimpijsku normu nisu nerealni i na osnovu ovog današnjeg, ima na čemu temeljiti svoj optimizam.

Sigurno je barem do polovice (i više) maratona imao dobro vrijeme prema prolazu za željenu normu (2:19:00), ali kasnije ipak nije uspio zadržati željeni ritam. Unatoč tomu, rezultat je malo reć - sjajan!

Završio je prvi ovogodišnji maraton u vremenu 2:21:27! Plasman je također izuzetno visok za ovako masovne događaje, pripalo mu je sveukupno 19. mjesto, a u svojoj kategoriji čak je drugoplasirani!

Spomenutim rezultatom ući će u veliku povijest hrvatskog maratona i istrčanim vremenom pozicionirati se na 7. mjesto. Osim toga, radi se o drugom najbržem rezultatu ovog tisućljeća, a još od 2007. (dakle skoro 10 godine) Hrvatska ne pamti ovako brz rezultat vrijedan svake pažnje odnosno pozornosti! Pobjednik ovog maratona je Gebo Burka (Etiopija) s vremenom 2:10:54.

Ranije smo pisali već kako ima osobni rekord od 2:20:24 u ovoj disciplini, ali vrijedi istaknuti kako on datira otprije 2 godine iz Dulutha (SAD), ali nema certifikat za Olimpijske igre 2016. godine što znači da na toj stazi se norma ne može istrčati.

Najbolji rezultat do sada s ovih certificiranih staza pamti od prošle godine u Tokyu kada je istrčao 2:24:51, tako da je jučerašnjim nastupom napravljen veliki korak naprijed.

Bit će zanimljivo za pratiti iduće nastupe našeg odnedavno novog člana, a ako ste propustili dio u kojem odgovaramo kako je moguće da ima pravo nastupa za Hrvatsku i samim time hrvatski klub pogledajte prošlu vezanu vijest.

U rezultatima je naveden kao Amerikanac iako je inzistirao da ga se navede pod Hrvatsku, nije uspio u tom naumu jer su pri prijavi gledali kućnu adresu.

Presretni smo da imamo ovakvog trkača kao dio našeg kluba i čestitamo Danielu na velikom, velikom postignutom uspjehu! Veselimo se njegovim budućim nastupima, samo hrabro dalje!

  • Natjecanje: Chevron Houston Marathon 2016
  • Mjesto: Houston, TX (USA)
  • Datum: 17.1.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook