Ostalo

Pojačanje iz daleke Amerike: Sjajni maratonac Daniel Daly u Agramu!

Naša 'kolonija' članova izvan Hrvatske sada još veća FOTO: nyac.org Naša 'kolonija' članova izvan Hrvatske sada još veća

Ne radi se o povijesnoj ličnosti kraja 19. stoljeća i početka 20. stoljeća, već o sjajnom dugoprugašu hrvatskih korijena koji nam se priključuje u 2016. godini.

Dosadašnji osobni rekordi su mu: 2:20:24 na maratonu, 1:06:51 na polumaratonu i 30:52 na 10km. Iz ranijeg, fakultetskog razdoblja, pamti i brojne kros nastupe (na 8km 24:51). Na samoj stazi je zapravo rijetko trčao i fokus nikad nije bio na tome, ali možemo spomenuti 5000m i istrčanih 14:49. Nakon diplomiranja i preseljenja u New York, njegov fokus je prvenstveno na maratonu. Prema njegovom planu, prvi ovosezonski maraton trči 17. siječnja u Houstonu.

S edukacijske strane 2007. je na Duke University dobio "Bachelor of Science degree in Mathematics" dok 2010. u sklopu Duke University's Fuqua School of Business zaključuje svoje akademsko razdoblje s "Master of Management Studies". Zadnjih godina radi u financijama malo izvan New Yorka (Westport, CT).

Ono što vas najviše zanima je sigurno priča oko nacionalnosti i kako može nastupati za nas. Zanimljivo, Dan je rođen u Limi (Peru), a hrvatske korijene vuče po maminoj obitelji koja je iz Hrvatske i živi tamo. Samim time, posjedovanjem hrvatskog državljanstva ima pravo nastupa za Hrvatsku i klub, a kako i sam kaže, velika mu je želja nastupiti na Olimpijskim igrama ove godine pod našom zastavom i mi želimo mu da ostvari svoj san!

Sretni smo što je ovaj trkač postao član našeg kluba, dobrodošao Daniel!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook