Međunarodna natjecanja

Ana Šimić u petak otvara dvoransku sezonu u Splitu na "MASS High Jump Gala"

Ana Šimić Foto: AK Agram Ana Šimić

Međunarodni dvoranski skakački miting vraća se u Split gdje će glavna zvijezda biti domaća uzdanica Blanka Vlašić, a njoj će se pridružiti naša Ana Šimić.

Od zadnjeg mitinga je prošlo već 5 godina i drago nam je da hijatus neće biti produžen. Na stranicama Hrvatskog atletskog saveza mogla se pročitati kratka najava:

Počevši od 2007. pa do 2010. godine, u četiri izdanja međunarodnog dvoranskog skakačkog mitinga u Splitu vidjeli smo ponajbolje visašice svijeta među kojima su, osim Blanke Vlašić nastupale i Anna Chicherova, Svetlana Shkolina, Kajsa Bergqvist, Emma Green, Venelina Veneva, Viktoriya Klygina, Nicole Forester, Ana Šimić i druge. Pred prepunim dvoranama SC Gripe 2007. i 2008., a nakon toga u Spaladium Areni 2009. i 2010. pobjednice su skakale preko 2 m.

Na prvom izdanju 2007. godine pobijedila je Venelina Veneva s preskočenih 2,00 m koliko je preskočila i drugoplasirana Blanka Vlašić. U sljedeća tri izdanja mitinga samo je pobjednica, a bila je to Blanka Vlašić, preskakala 2 m i to 2,01 2008., 2,02 2009. i konačno 2010. godine preskače 2,03 m što je i rekord mitinga. Miting se 2011. u lipnju preselio na splitsku rivu gdje je ponovno slavila Blanka s preskočenih 2,00 m.

Nakon toga miting se nije održavao zbog ozljede koju je Blanka vukla nekoliko godina. Zato s nestrpljenjem čekamo šesto izdanje mitinga 29. siječnja ove godine u SC Gripe u Splitu na kojem će skakati desetak vodećih svjetskih visašica među kojima i naš visaški dvojac Blanka Vlašić i Ana Šimić. Ovim mitingom hrvatska atletika kreće prema Riju. Novo izdanje ovog mitinga održat će se pod imenom MASS High Jump Gala, a novi sponzor mitinga je robna marka MASS.

Zasad nema previše informacija o ostalim natjecateljicama i konkurenticama, znamo samo da je već ranije rečeno kako ruskih skakačica neće biti radi već poznate dopinške afere tamošnje federacije zajedno sa IAAF-om.

Jedna od dobrih vijesti je osiguran televizijski prijenos, pratite HRT4 od 17:55.

Puno sreće želimo hrvatskim skakačicama, ali i ostalim natjecateljicama!

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook