Međunarodna natjecanja

DALY SE VRATIO Na Bostonskom maratonu do 11. mjesta!

Daniel Daly ponovno na stazi Daniel Daly ponovno na stazi

Nakon prošlogodišnje pauze radi ozljede koju je zadobio krajem 2016. godine, vratio nam se jedan od naših najdalje pozicioniranih članova - Daniel Daly.

Više o njemu pisali smo upravo prije dvije godine kada se priključio našem klubu, a ujedno je to i članak u kojem možete doznati kako je došao do našeg kluba te otkud mu hrvatsko državljanstvo. 

Ujedno vrijedi istaknuti kako je već i tada ubilježio prvi nastup za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu. Nažalost, u međuvremenu se dogodila teža ozljeda koja ga je udaljila od ozbiljnijeg trčanja na pola godine (i malo više) te samim time nije nastupao u 2017. godini.

No, i ta godina je prošla te je neizvjesnost oko njegovog eventualnog povratka prekinuta s nastupom na uglednom Bostonskom maratonu gdje ne samo da se plasirao u najbržih 100 već bio i blizu TOP10 osvojivši 11. mjesto vremenom 2:27:54 što će sada ujedno biti i vodeći rezultat Hrvatske za aktualnu godinu.

Vremenski uvjeti na natjecanju su bili zaista loši i nimalo pogodni za trkače tako da bi u nekim drugim okolnostima to bio zasigurno još bolji rezultat. Uostalom, radi se o 7. hrvatskom trkaču svih vremena što s obzirom na tradiciju i povijest nije mala stvar.

Nadamo se kako iz same utrke izlazi neozlijeđen i da nastavlja svoju sezonu u nekim novim utrkama. Sretni smo da se uspješno vratio na staze i do tada, šaljemo mu čestitke! 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook