Međunarodna natjecanja

Balkansko hodačko prvenstvo: PEVEC ispunila normu za Europsko mlađejuniorsko prvenstvo!

Eli Pevec u svom najuspješnijem nastupu karijere Foto: AK Agram Eli Pevec u svom najuspješnijem nastupu karijere

Ečka kod Zrenjanina ugostila je najbolje balkanske hodače diljem ove regije i pružila jedno od jačih natjecanja koje se pamti kroz povijest, a lijepo je vidjeti kako je i Hrvatska bila dio toga.

Uz to, informacije s terena govore kako su naši susjedi ozbiljno shvatili zadatak organizacije ovog natjecanja i bili na visokom nivou što se tog djela tiče. Što zasigurno nije bilo jednostavno.

Nije bilo jednostavno ni što se uvjeta tiče s obzirom na prisutnost velike topline, a i staza uvijek može ponuditi određene 'zamke'.

Ipak, Eli Pevec uspješno je odgovorila svemu tome i pružila svoju utrku života na utrci dugačkoj 5km! Spomenutu distancu hodale su mlađe juniorke, a naša članica je osim borbe za što bolji plasman 'ganjala' normu za Europsko mlađejuniorsko (U18) prvenstvo koja iznosi točno 26 minuta.

Cijela utrka na koncu je prošla u tom ritmu, srećom, još par sekundi brže i dobili smo konačno vrijeme od 25:56, novi osobni rekord za nju i potvrda da je uspješno ispunila svoj cilj. Plasmanom nije bila ni daleko od medalje, štoviše, ostala je četvrtoplasirana iako je za medalju trebalo biti 22 sekunde brži.

No to je sada sporedno i manje bitno, ovaj rezultat i 'probijena' granica potvrda su dobrog rada i uloženog truda kroz vrijeme iza nas te vjerujemo da za budućnost nosi dodatnu motivaciju.

Nije Eli bila jedina, nastupala je i Bruna Janček u ovoj utrci te s 27:58 bila osmoplasirana. Zanimljivo da je sveukupno nastupilo 12 natjecateljica, od čega su samo Bruna i još jedna hodačica iz Bugarske rođene 2002. godine, sve ostale su godinu naprijed. To govori našoj članici u prilog te da ima još podosta vremena pred njom, a ne sumnjamo da će prvi nastup za Hrvatsku biti također jedan dobar motiv za dalje.

Mlađe juniorke su prve krenule, a kasnije s novim startovima utrke temperatura je dodatno narasla pa je bilo još teže u borbi za što bolji rezultat i plasman.

Otvaranje natjecanja

Tako su kod juniora 6. i 9. mjesto osvojili Bruno Rožman (51:54) i Jurica Stanko (54:13) dok je Klara Krenek stigla u cilj s vremenom od 1:00:31 i plasirala se na 8. mjesto. Juniori i juniorke hodali su 10km i možemo tu nadodati kako spomenuti muški duo ima ponešto više ovakvih utrka u nogama, a Klara ipak nešto manje tako da vjerujemo da se radi o dobrom iskustvu u disciplini koja će joj uskoro postati sve standardnija.

Kraj je pripao seniorima i seniorkama na 20km gdje su nastupale naše najjače snage u liku Brune Erenta i Ivane Renić. Novopečena putnica za Berlin ovdje je stigla u cilj kao osmoplasirana s rezultatom 1:55:58, a Bruno je bio još bolji kao petoplasirani u poretku s 1:34:47 što je neznatno slabije od njegovog osobnog rekorda. 

Čestitamo našim reprezentativcima na debitantskim balkanskim hodačkim nastupima u kojima smo eto dobili i jednu normu za veliko natjecanje. BRAVO!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana u hodanju
  • Mjesto: Ečka kod Zrenjanina (SRB)
  • Datum: 14.4.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook