Domaća natjecanja

Zaključujemo dvoransku, započinjemo (bacačku) sezonu na otvorenom

Velesajam i Park Mladeži Foto: AK Agram Velesajam i Park Mladeži

U subotu će se u dva najveća hrvatska grada održati dva natjecanja koja simbolično zaključuju dvoransku sezonu, a otvaraju sezonu na otvorenom.

Seniori i seniorke dobili su svoje prvo cjelovito natjecanje dok nažalost to druge kategorije iz opravdanih razloga (dvorana nije bila završena do tad) nisu imali priliku nastupati u disciplinama koje zahtijevaju kružnu stazu.

Tako da se Hrvatski atletski savez u ponovnoj organizaciji sa Zagrebačkim atletskim savezom odlučio dati tu priliku i juniorskoj, mlađejuniorskoj i kadetskoj dobnoj kategoriji što je lijepo da se i mlađima otvore neke mogućnosti, a i uz to, prava zima se zapravo tek sad pojavila i nema boljeg trena za natjecanje u zatvorenom.

Za očekivati je kako ćemo po prvi puta iduće godine imati sva cjelovita prvenstva tako da je ovo prvenstvo Hrvatske u dvorani u kružnim trkama za mlađe kategorije vjerojatno prvi i zadnji put da se održava na ovaj način gdje će se zapravo sve tri kategorije natjecati na jednom natjecanju, a pritom (logično) svatko se drži svoje kategorije bez mogućnosti 'seljakanja' po više kategorija.

Juniori, juniorke te mlađi juniori i juniorke očekivano će poput seniora imati 400, 800, 1500 i 3000m od disciplina s tim da će njih dočekati i štafetna 4x400m dok kadete ipak očekuje malo prilagođeniji set od 200, 600 ili 1000, 1500 ili 3000m te 4x200m štafeta. Sve u svemu bit će to zanimljivo natjecanje, a vidi se dobar odaziv i interes u kojem ipak mi prednjačimo s obzirom na broj prijavljenih što nam je drago.

Za to vrijeme tradicionalno će se u Splitu održati Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske koji označava početak sezone na otvorenom, možda ne onaj "pravi" početak, ali taj termin ionako više ne možemo koristiti globalno već ga individualizirati sukladno disciplinama i grani.

Na ovom natjecanju standardno nastupaju 4 uzrasta - kadetski, mlađejuniorski, juniorski i seniorski.

Preliminarne startne liste možete pronaći u linku ispod.

Svima želimo puno sreće i što više uspjeha!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook