Domaća natjecanja

Kružno dvoransko PH za mlađe uzraste: 100% uspješan debi hodača u dvorani, 'DOUBLE' za Vukančiće!

Na samom početku natjecanja Foto: AK Agram Na samom početku natjecanja

Danas se održalo 'neseniorsko' dvoransko prvenstvo Hrvatske tj. za juniore, mlađe juniore i kadete koji nisu mogli nastupiti u svim disciplinama dužim od 60 metara (uz tehničke) radi nepostojanja atletske dvorane. Od ove godine odnosno otprije dva tjedna to više nije tako i Hrvatski atletski savez je sa Zagrebačkim atletskim savezom organizirao ovakvu vrstu '3u1' natjecanja kako bi svi dobili priliku nastupa u različitim dvoranskim disciplinama.

Tako je po uzoru i na neke druge zemlje (poput susjedne nam Srbije) odmah u startu prije natjecanja debitiralo i dvoransko hodanje u sve tri kategorije te svakako veseli vidjeti da smo sve hodače imali na okupu koji su se također na svoj način upisali u povijest. Svi su hodali dionicu dugačku 3000m.

18/18 hodača i hodačica, hrvatski rekord Renić

Tako je dvoranska kadetska prvakinja postala Iva Vranić koja je zaslužila to vremenom 18:38,35, a na postolju su joj se pridružile srebrna Mia Pecina-Zorko (19:52,35) i Nika Hajnić (19:53,58). Blizu (19:54,08) je i bila Lana Švarbić kao četvrtoplasirana, ali ne sumnjamo da nastavi li u ovom ritmu i ona će dočekati svoju šansu.

Kod kadeta priliku je dočekao Bruno Di Giusto za ulazak ciljem kao prvoplasirani i najbolji dvoranski kadet s vremenom 18:07,57, a nakon njega se pozicionirao i Mateo Jurišić vremenom 18:11,56. Drago nam ga je bilo ponovno vidjeti na stazi, a isto tako nam je drago da je i Frane Krišto uspio uspješno završiti svoju utrku čime osvaja brončano odličje, ujedno i svoju prvu pojedinačnu medalju u karijeri.

Bruna Janček očekivano je slavila kod mlađih juniorki s uvjerljivih 17:44,25, a nakon je druga (u ovoj kategoriji) je Mia Marek (18:37,71) koja je inače tek sad započela s kadetskim stažem, ali kao što vidimo, nema problem sa starijom kategorijom. Za broncu su se borile Marina Lukač i Zana Redžebašić, ovaj puta je za 7 stotinki bila brža nešto starija Marina u vremenu 19:45,63.

Suveren je bio Krešimir Hartl koji sad započinje svoj mlađejuniorski staž, 16:59,30 bilo je više nego dostatno za to da bude također jedan od onih koji se upisuje u dvoransku povijest hodanja, a isto vrijedi i za Klaudija Strahoniju i Tomislava Mikića. Klaudio je odradio vrlo dobar posao za 21:00,53 dok je Tomislav debitirao ovdje i s malenim fondom treninga uspio 'preživiti' i ući u cilj za svoju prvu pojedinačnu medalju.

Očekivano su juniorke bile najbrže, tj. Eli Pevec ide u tu kategoriju s obzirom na to da je hodala za 16:36,47 što je u regularnom tijeku najbrži postignuti rezultat u ženskoj kategoriji, a do svojih medalaj stigle su i Petra Štefanović te Klara Krenek vremenima 17:54,53 i 18:54,56.

Bruno Rožman i Jurica Stanko 'potegnuli' su ispod 15 minuta, tu je Bruno bio malo brži prošavši ciljem s 14:54,37 dok je Jurici izmjereno 14:55,04. To su nam zlato i srebro, a na postolju im se još pridružio Ivan Gašpar kao brončani s 18:03,69. 

Uz sve to, imali smo priliku gledati i Ivanu Renić koja je dobila svoju priliku, doduše ne unutar konkurencije, ali ona je svoju dionicu othodala za 15:37,47 čime je postigla novi hrvatski seniorski rekord u ovoj disciplini! Velika rekordna serija rekorda se nastavlja!

Nažalost, izuzevši jedne hodačice iz Moslavine, nije bilo članova drugih klubova što smo ponovno znali iskoristiti te tako smo u svim uzrastima uspjeli osvoji zlato, srebro i broncu. Uistinu fascinantno.

Brat i sestra Vukančić u istoj disciplini do naslova

Jedan od ljepših podataka održanog natjecanja sigurno je onaj da je Ivan Vukančić kadetski dvoranski prvak Hrvatske dok je Katarina Vukančić juniorska dvoranska prvakinja Hrvatske, a dijele čak i istu disciplinu (3000m).

Zanimljivo je i to da je Ivan bio brži od Katarine s obzirom na to da je on istrčao 10:12,90, a ona 10:21,90. Za utjehu joj ostaje da će imati bolji ovosezonski dvoranski rezultat dok je ovo Ivanu bio i debi u dvorani što se kružnog djela trčanja tiče.

Uspješan dan za njih, a želimo im još ovakvih situacija. Kod kadeta na 3000m nastupao je još i Antonio Belas, pozicionirao se na 4. mjestu istrčavši 10:51,59. 

Kod kadetkinja je najduža disciplina bila duplo kraća, a u njoj se od naših natjecateljica najbolje snašla Ana Petrović koja je ujedno osvojila i naslov doprvakinje Hrvatske istrčavši 5:17,31, šteta je da nisu bili u skupini s prvoplasiranom iz Kutine, ali to je neki realitet ovog natjecanja kada se jednostavno ne mogu susresti svi sa svima u istom vremenu te ponekad treba natjecati se i tako.

Nije bila jedina, Nika Šmid je sveukupno bila šestoplasirana istrčavši 5:31,14, a zatim nam tu slijede Katarina Vidmar (8. mjesto - 5:45,88) i Lara Jurić (12. - 6:12,99). 

Brončana Bartaković na 600m

Izrazito su nas razveselili nastupi niza naših (nekih i mlađih) kadetkinja na 600m, sve četiri su se plasirale među 10 najboljih, a ovo je ujedno bila jedna i od najbrojnijih utrka.

Tako je do medalje stigla Lorena Bartaković, i to brončanog sjaja s vremenom 1:46,34! Zanimljivo, identično je bilo i za srebro, ali igra tisućinki je ovaj puta odredila ovakav poredak. Lara Jurčić je bila također blizu, 1:46,52 u jednom vrlo hrabrom nastupu, a uzmemo li u obzir da se radi o mlađoj kadetkinji u prvoj godini staža (rođena 2006. god), to stvari čini samo još boljima.

Klara Crnoja također je uspjela biti brža od 1:50 istrčavši 1:49,88, a odmah iza nje je Antonela Tutić s 1:50,19. Njihove utrke vrijede 7. i 8. mjesta.

Svakako je ovo jedna dobra najava i krosa koji nam se bliži, nevezano što će to biti nešto drugačiji uvjeti...

Čestitamo svim našim dobnim kategorijama na velikim uspjesima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani u kružnim trkama za mlađe kateogrije
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 3.3.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook