Domaća natjecanja

VIDEO: Kadetkinje ponovile prošlogodišnji uspjeh i ekipne su doprvakinje Hrvatske!

Dio kadetkinja na okupu Foto: AK Agram Dio kadetkinja na okupu

Nakon višegodišnjeg sustava bodovanja sličnom kadetskom Kupu Hrvatske dobili smo originalnije i smislenije natjecanje da ipak bude prisutna jedna veća razlika u bodovanju te smo dodatno dobili na zanimljivosti finala Ekipnog kadetskog prvenstva Hrvatske.

No sam poredak se zapravo i nije značajno mijenjao s obzirom na to da su naše kadetkinje ponovno osvojile 2. mjesto, ali ovaj puta sa sveukupnim zbrojem bodova od 5301. Kao mjerilo i vrednovanje rezultata koristile su se HAS-ove tablice (koje su se u prijašnjem formatu za kvalifikacije koristile).

Najbrža od naših očekivano je na 100m bila Vita Penezić koja je zanimljivo, ponovila identično brzu utrku od one subotnje na mitingu kada je istrčala 12.87. Sličan je i bio vjetar. Razlika je bila što je sada bila u jačoj skupini gdje se trebalo držati rame uz rame s ostalim pretežito starijim djevojkama. Uz nju je bila i Ana Krišto, sveukupno 13., šteta što je izmjeren vjetar od +2.4, izvan granice dozvoljenog.

Trčala se ista dionica samo s preponama gdje je Anja Tvrtković s 15.39 sveukupno bila petoplasirana što je identično prošlogodišnjem osobnom rekordu. Uz nju se kao 15. plasirala Korina Sajko istrčavši 17.42. Anja je paralelno s tim skakala i dalj, 5.19 bio je drugi najdalji skok dana, a tu je i za svaki slučaj bila Vita s 4.96.

Skok u vis donio nam je najveću visinu od 1.40 koju su preskočile Carmen Heinrich i Iva Vranić

Utrka na 300m donijela nam je 42.71 i pobjedu Valentine Perić u njezinoj skupini, a općenito je bila 3. No plasman je sam po sebi za ovo natjecanje manje bitan od vrijednosti rezultata. Druga trkačica ovdje bila je Karla Puntarić, 46.37 je vrijeme njezinog novog osobnog rekorda. 

Lorena Gabrić bila je naša najbrža trkačica na 600 metara s 1:44,17, a odmah iza nje i Olja Galić s 1:44,67 čime su se sveukupno pozicionirali kao 4. i 5. vrijeme utrka. 

Veliki bodovni impuls na 1500m napravila je Lorena Bartaković u jednoj potpuno solo utrci gdje je praktički za 30 sekundi ostavila drugoplasiranu i uvjerljivo pobijedila.

Od prvog metra je ta prednost rasla i rasla te je sama završnica bila samo pitanje što će se pokazati na semaforu, a ovo je na otvorenom ujedno i novi osobni rekord za nju! Sveukupno 12. mjesto pripalo je Karli Herceg s vremenom 5:41,82, ona je nastupala skupinu ranije.

U bacanju kugle Laura Vinkešević bacila je 11.76 čime je bila visoko u poretku, točnije drugoplasirana, a ne zaboravljamo ni na Luciju Matić koja je s hicem preko 10 metara (10.04) bila sedmoplasirana.

Cure smo pratili i na koplju gdje je Laurino najdalje stiglo do 27.89, a Lucijino do 25.42 metara.

Imali smo još štafetu 4x100m gdje je trebalo zaključiti posao i sačuvati 2. mjesto i to su Ana Krišto, Valentina Perić, Anja Tvrtković i Vita Penezić uspješno odradile s vremenom 51.44 čime je ASK očekivano ostao na 1. mjestu, a Slobodu iz Varaždina ostala kao trećeplasirana ekipa.

Ono što nas svakako veseli je nastavak tradicije u kojoj naše mlade ekipe osvajaju jednu od vodećih pozicija (1. - 3. mjesto) jer su identičan uspjeh ostvarili i kadeti na ovom natjecanju.

Čestitamo našim curama na novom lijepom uspjehu!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 22.5.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook