Domaća natjecanja

VIDEO: Grdanjskom ponovno pobjeda u maratonu 5. Božićnog skakčkog mitinga "Željko Šobot"

Dominik Grdanjski sa suprugom Željka Šobota, po kojem natjecanje nosi ime Foto: AK Agram Dominik Grdanjski sa suprugom Željka Šobota, po kojem natjecanje nosi ime

Dominik Grdanjski završio je sezonu onako i kako ju je započeo - pobjedom! U dvorani pri Boćarskom domu "Zrinjevac" održalo se 5. izdanje Božićnog skakačkog mitinga u spomen na trenera iz AK Dinamo Zrinjevac, Željka Šobota.

Nikad veći broj natjecatelja doveo nas je do jednog maratonskog nadmetanja, natjecanje je počelo (sve kategorije se odjednom natječu) u 10h, završilo malo poslije 13h. Možda ne bi bilo loše razmisliti o odvajanju nekih kategorija, čisto radi ubrzanja samog natjecanja, a i samim natjecateljima vjerojatno bi više odgovaralo.

Dominik je ponudio nastup sličan prošlogodišnjem, s razlikom što nakon preskočenih pobjedničkih 2 metra se već vidio umor na 2.05m, visina koju ovaj put nije preskočio, ali ne sumnjamo da ju je ostavio za iduću godinu. Uz njega je u seniorskoj konkurenciji skakao i Fabian Banožić, danas je najviše išlo preko 175cm.

Posljednje mlađejuniorske nastupe Ante Zuanović i Ivan Sindičić 'začinili' su srebrnom i brončanom medaljom s preskočenih 175cm (Ante je imao manji broj pokušaja).

Pobjednički je bio posljednji mlađekadetski nastup Marte Bošnjak, njezinih 155cm bilo je više nego dostatno za pobjedu i zlato. Uz nju je u ovoj konkurenciji skakala četvrtoplasirana Lea Babić (140cm) i Korina Sajko (120cm). Kod starijih kadetkinja Lea Županović je ovaj puta skočila 110cm. Kod kadeta Lovro Ištvančić 145cm.

Karla Kovačić i iduće godine je mlađa juniorka, a godinu završava sa 145cm i osvojenom medaljom. 

Čestitamo svima na posljednjim ovogodišnjim nastupima i puno sreće u idućoj natjecateljskoj godini!

  • Natjecanje: Božićni skakački miting "Željko Šobot"
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 19.12.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook